Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, φαίνεται ότι άρχισαν να ετοιμάζουν το σχέδιό τους να εγκαταλείψουν τη βασιλική οικογένεια από την τελευταία επίσημη περιοδεία τους στην Αφρική.

Η απόφαση του ζευγαριού να παραιτηθεί και να το ανακοινώσει χωρίς καμία διαβούλευση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αντιμετωπίστηκε με απογοήτευση και μανία από το παλάτι.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

Η Βρετανία κινείται στους ρυθμούς του Megxit τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο αυτή η διαδικασία δεν θα είναι απλή, καθώς υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Τα χρήματα

Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν δική τους περιουσία που αγγίζει τα 35 εκατομμύρια λίρες και παρόλα αυτά λαμβάνουν και κρατική επιχορήγηση. Ο πρίγκιπας Χάρι έλαβε 20 εκατομμύρια λίρες από τη μητέρα του και περίπου 7 εκατομμύρια από τη γιαγιά του όταν πέθανε. Επίσης, λαμβάνει μία ετήσια αποζημίωση από τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Κάρολο. Ο Χάρι λαμβάνει επίσης μέχρι και 2,3 εκατομμύρια λίρες ετησίως από το βασιλικό κτήμα του πατέρα του, το Δουκάτο της Κορνουάλης.

Περιουσία έχει και η Μέγκαν, η οποία ήταν επιτυχημένη ηθοποιός στο Χόλιγουντ πριν γνωρίσει τον Χάρι.

Η κρατική επιχορήγηση εισπράττεται από τα κέρδη του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της βασίλισσας - το Crown Estate - τα οποία καταβάλλονται στην κυβέρνηση.

Το 25% των κερδών καταβάλλεται στη μοναρχία για να χρηματοδοτήσει τη συντήρηση της περιουσίας, των ταξιδιών, της ασφάλειας και του προσωπικού της.

Ωστόσο, εργαζόμενοι στο παλάτι αρνήθηκαν να πουν εάν ο Χάρι και η Μέγκαν θα συνεχίσουν να παίρνουν τα χρήματα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ισχυρισμοί του ζευγαριού ότι είναι «οικονομικά ανεξάρτητοι» απέχουν πολύ από το να είναι σαφείς.

Προσωπική ασφάλεια

Η Μέγκαν και ο Χάρι έριξαν τη βόμβα, όμως δεν έχουν δώσει απαντήσεις ακόμη και στις πιο απλές ερωτήσεις, σχετικά με την παροχή ασφάλειας στο ζευγάρι.

Εάν περιμένουν ότι θα κρατήσουν τους αξιωματούχους προστασίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας που χρηματοδοτούνται από το κράτος, οι οποίοι πληρώνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών – το κόστος της ασφάλειάς τους υπερβαίνει τις 600.000 λίρες ετησίως.

Με τις υπερωρίες, τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής, αυτό θα φτάσει πιθανώς το 1 εκατομμύριο λίρες τον χρόνο.

Η απόφασή τους ωστόσο να μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στα κυβερνητικά στελέχη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν έχουν καταλήξει σε μία σαφή πρόταση για το πώς θα πληρώνουν μόνοι τους την ασφάλειά τους.

Η ομάδα των συμβούλων

Αναπάντητο παραμένει το τι θα γίνει με την ομάδα των συμβούλων τους και τη φιλανθρωπική οργάνωση που θέλουν να ιδρύσουν τους επόμενους μήνες.

Τα Μέσα ενημέρωσης και τα social media

Ο Χάρι και η Μέγκαν σκοπεύουν να αλλάξουν τον τρόπο που επικοινωνούν με τον κόσμο, καθώς με την απόφασή τους να αποκοπούν από τη βασιλική οικογένεια, δεν θα χρειάζεται τα βρετανικά μέσα να ακολουθούν τη δουλειά τους εντός και εκτός της χώρας.

Παγκόσμια επιρροή

Οι γκουρού των δημοσίων σχέσεων αναφέρουν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν μπορούν να γίνουν ένα ζευγάρι με μεγάλη επιρροή παγκοσμίως, καθώς έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν εκατομμύρια με τις επόμενες κινήσεις τους.

Ωστόσο, πηγές από το παλάτι αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο το ζευγάρι μπορεί να εργαστεί ρεαλιστικά στον εμπορικό κόσμο και ταυτόχρονα να εμπλέκεται και στον βασιλικό.

Πώς θα κερδίζουν εκατομμύρια από διάφορες εταιρείες και θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν τη βασίλισσα σε επίσημες δεσμεύσεις; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που επίσης παραμένει αναπάντητο.

Σπίτια, σχολεία και ο Άρτσι

Ο Χάρι και η Μέγκαν σχεδιάζουν να μοιράσουν τον χρόνο τους ανάμεσα σε δύο σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. Επίσης σκοπεύουν να περάσουν και περισσότερο χρόνο με τη μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια, η οποία ζει στην Καλιφόρνια.

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι ο μικρός Άρτσι μπορεί να κάνει μαθήματα στο σπίτι, αναφέροντας ότι η Μέγκαν δεν θέλει ο γιος της να πάει σε βρετανικό δημόσιο σχολείο.

Πηγή: Mirror