Το φωτομοντάζ δημοσίευσε ένας χρήστης του διαδικτύου και το έκανε retweet ο Αμερικανός πρόεδρος στους περισσότερους από 70 εκατομμύρια ακολούθους του.

Συγκεκριμένα, εμφανίζει τη Νάνσι Πελόζι, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, να φοράει ένα μπλε τσαντόρ, που καλύπτει το κεφάλι και τους ώμους της.

Από την άλλη, ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, εμφανίζεται με ένα τουρμπάνι, που θυμίζει εκείνο του προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί.

Με φόντο την ιρανική σημαία και με υπότιτλο «Δημοκρατικοί 2020», το μοντάζ στοχεύει στο να καταγγείλει την υποτιθέμενη στήριξη των αντιπολιτευόμενων Δημοκρατικών στο ιρανικό καθεστώς.

Οι Δημοκρατικοί, με επικεφαλής τη Νάνσι Πελόζι επέκριναν τη δολοφονία την 3η Ιανουαρίου, έπειτα από εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, του ισχυρου Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, η οποία οδήγησε στην απάντηση των Ιρανών και ήγειρε τους φόβους μιας σύρραξης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο δισεκατομμυριούχος διαβεβαίωσε ότι μια «επικείμενη» απειλή δικαιολογούσε τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού.

«Προσπαθούν να κάνουν τον Σουλεϊμανί έναν υπέροχο άνθρωπο»

Αφού έκανε retweet το φωτομοντάζ, στράφηκε για μία ακόμη φορά εναντίον των Δημοκρατικών.

«Οι Δημοκρατικοί και τα (ΜΜΕ) των Ψευδών Ειδήσεων προσπαθούν να κάνουν τον τρομοκράτη Σουλεϊμανί έναν υπέροχο άνθρωπο, μονάχα επειδή έκανα ό,τι έπρεπε να γίνει εδώ και 20 χρόνια» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Όλα όσα κάνω, είτε πρόκειται για την οικονομία, τις ένοπλες δυνάμεις ή οποιονδήποτε άλλο τομέα το απορρίπτει η ριζοσπαστική αριστερά, οι Δημοκρατικοί δεν κάνουν τίποτα» πρόσθεσε.