Ο βρετανικός Τύπος ωστόσο βράζει κατά της Μέγκαν Μαρκλ, με τα ρεπορτάζ από το Ηνωμένο Βασίλειο να κατηγορούν τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι για αυτή την απόφαση που έκανε άνω - κάτω το παλάτι.

«Στη βασίλισσα αξίζουν περισσότερα», γράφει στη Daily Mail, ο Richard Littlejohn. Στο άρθρο του, στο οποίο καταφέρεται εναντίον του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, τους κατακρίνει γιατί δεν ενημέρωσαν πρώτα από όλους της βασίλισσα Ελισάβετ για την απόφασή τους, ενώ αντιθέτως έκαναν του κεφαλιού τους.

Σε όλο του το άρθρο, ο κ. Littlejohn τα «χώνει» στη Μέγκαν Μαρκλ, για την οποία αναφέρει επίσης ότι της αξίζει το Όσκαρ Α΄γυναικείου ρόλου, τονίζοντας ότι «αφού έπαιξε το χαρτί του θύματος, τώρα αποφάσισε να φύγει», αναφερόμενος φυσικά στη συνέντευξη που είχε δώσει η δούκισσα του Σάσεξ σε ντοκιμαντέρ του ITV, που γυρίστηκε με αφορμή το ταξίδι της μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι και με τον γιο τους Άρτσι στην Αφρική.

Ο διάβολος βρίσκεται πάντα στις λεπτομέρειες

Ο αρθρογράφος της Daily Mail αναφέρει ότι «η Μέγκαν Μαρκλ δεν έχει κανένα όριο στην εμμονή της ιδιωτικότητα, μόνο όμως όταν την βολεύει».

Επισημαίνει επίσης, ότι θα έπρεπε να κινήσει το ενδιαφέρον του Τύπου το γεγονός ότι έφυγαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και πήραν μαζί τα δύο τους σκυλιά. «Η Μέγκαν δεν θα υπέβαλε σε ένα ταξίδι 9 ωρών τα σκυλάκια της, εάν δεν είχε σκοπό να παραμείνει για καιρό μακριά από τη Μεγάλη Βρετανία».

Με ειρωνικό ύφος επίσης, σχολιάζει το γεγονός ότι η Μέγκαν έχει κρατήσει κρυφό το όνομα και το φύλο του δεύτερου σκύλου της, αναφέροντας: «Τι φοβάται; Ότι θα αρχίσουν οι παπαράτσι να κυνηγάνε τον σκύλο της μόλις μάθουν το όνομά του;».

Αυτό που θέλει η Μέγκαν, αυτό παίρνει

Σε αντίστοιχο ύφος είναι και τα δημοσιεύματα της Sun, η οποία σε άρθρο της σχολιάζει ότι «αυτό που θέλει η Μέγκαν Μαρκλ, αυτό παίρνει».

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει ο Χάρι την ημέρα του γάμου του με την Μέγκαν, σχετικά με μία τιάρα που ήθελε να φορέσει η Δούκισσα του Σάσεξ.

Τεράστια πίεση

«Ό,τι και αν έγινε στη χθεσινή «Σύνοδο Κορυφής», η πικρή αλήθεια παραμένει και είναι μία. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μόλις 20 μήνες μετά τον γάμο τους αποφάσισαν να… παραιτηθούν από την οικογένεια», γράφει η Mirror, η οποία τονίζει την τεράστια πίεση στην οποία υπέβαλαν τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Το οικογενειακό συμβούλιο

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη οικογενειακή σύνοδος που πραγματοποιήθηκε στο Σάντρινγκχαμ το μεσημέρι της Δευτέρας και θα έλεγε κανείς ότι είχε χαρακτήρα άτυπου Συμβουλίου του Στέμματος, ολοκληρώθηκε με τη βασίλισσα να συμφωνεί σε σε μία «μεταβατική περίοδο», κατά την οποία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά.

Η ανακοίνωση της βασίλισσας

«Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια. Παρόλο που θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή σαν οικογένεια, παραμένοντας πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να βασίζονται οικονομικά σε δημόσια κεφάλαια στη νέα τους ζωή.

Συνεπώς συμφωνήθηκε πως θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ θα ζουν στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να λύσει η οικογένειά μου, και υπάρχει δρόμος ακόμα, όμως ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να παρθούν τις επόμενες μέρες».