Συγκεκριμένα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απέρριψε την Τρίτη το αίτημα να επανεξετάσει την καταδίκη σε θάνατο τεσσάρων ανδρών για το φόνο και το βιασμό το 2012 μίας νεαρής γυναίκας σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί.

Αυτή η επίθεση εναντίον μίας 23χρονης φοιτήτριας φυσικοθεραπείας είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της Ινδίας και είχε οδηγήσει στην υιοθέτηση σκληρότερης νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας εναντίον των γυναικών, περιλαμβανομένης της επιβολής της θανατικής ποινής σε κάποιες περιπτώσεις.

Η κοπέλα υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου νοσηλευόταν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχουν λόγοι να αναθεωρήσει την απόφασή του, επικυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την καταδίκη σε θάνατο των τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι κατάγονται από εργατική συνοικία του Νέου Δελχί.

Οι άνδρες καταδικάστηκαν το 2013 και έχασαν όλες τις εφέσεις που είχαν υποβάλει.

Την προηγούμενη εβδομάδα δικαστήριο του Νέου Δελχί ανακοίνωσε ότι θα απαγχονιστούν στις 22 Ιανουαρίου.

Η σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ινδία, όπου διαπράττεται ένας βιασμός κάθε 20 λεπτά, ενώ πρόσφατα είχε χάσει τη ζωή της κοπέλα που είχε υποστεί ομαδικό βιασμό.

«Θέλω να τους δω να απαγχονίζονται», δήλωσε ο πατέρας του θύματος

Η οικογένεια του θύματος χαιρέτησε την απόφαση.

Συγκεκριμένα ο πατέρας της άτυχης κοπέλας σχολίασε:

«Νιώθω καλά. Θέλω να τους δω να απαγχονίζονται. Μόνο τότε θα έχει αποδοθεί δικαιοσύνη για την κόρη μας που είχε έναν επώδυνο θάνατο».