Η 18χρονη Τζούλι είχε πάει για διακοπές με τις φίλες της στη Ζάκυνθο το περασμένο καλοκαίρι, εκεί βιάστηκε αφού προηγουμένως είχε ναρκωθεί, ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί στο νησί του νησιού.

Όπως ανέφερε η μητέρα της, Άννα μιλώντας στη «Sun» κάτι απαίσιο είχε συμβεί αλλά δεν ήξερε τι και περιέγραψε στη βρετανική εφημερίδα πώς έγιναν όλα.

Όπως αναφέρει όταν επέστρεψε η κόρη της στην Ιρλανδία αντιμετώπιζε «τόσο σωματικό όσο και ψυχολογικό πρόβλημα καθώς είχε βιαστεί αφού προηγουμένως είχε ναρκωθεί και προσπαθούσε να καλύψει τα κενά και να καταλάβει τι είχε συμβεί».

Σύμφωνα με την Άννα, η κόρη της δεν γνώριζε και δεν είχε αντιληφθεί εκείνη την εποχή ότι είχε βιαστεί καθώς ήταν ναρκωμένη, αλλά ήξερε ότι «κάτι απαίσιο είχε συμβεί».

Η μητέρα είπε ότι η Τζούλι είχε κακοποιηθεί δύο φορές. Την πρώτη ημέρα παραμονή της στη Ζάκυνθο την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019, όταν ένας άνδρας την άρπαξε και τη φίλησε και ένας άλλος προσπάθησε να βάλει το χέρι του ανάμεσα στα πόδια της, αλλά τότε η νεαρή κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει.

Η δεύτερη ήταν δύο μέρες αργότερα στις 18 Αυγούστου όταν άγνωστοι της έριξαν κάτι στο ποτό, την νάρκωσαν και τη βίασαν.

«Βιάστηκα στην Ελλάδα»

Όπως είπε η μήτρα σύμφωνα μ’ αυτά που θυμόταν η κόρη της, ένας ξανθός άντρας ο οποίος φέρεται να λέγεται «Κρις» και να είναι Σουηδός και τον οποίο είχε γνωρίσει μερικές μέρες πριν, «έβαλε τον αντίχειρα του στο στόμα της αλλά δεν ήξερε τι είχε στον αντίχειρα του. Περιέγραψε ότι ένιωσε μία ακατάσχετη αδυναμία και ότι ήθελε να κοιμηθεί».

«Από εκεί και πέρα η μνήμη της ήταν θολή. Θυμόταν ότι ξύπνησε στις 10:00 το πρωί την επόμενη μέρα αλλά και οι φίλες της κοιμούνταν. Είδε αίμα στα σεντόνια, τα οποία είχαν επίσης και σπέρμα. Φορούσε τις πιτζάμες της αλλά ένιωθε άβολα με τον εαυτό της».

«Αφού γύρισε, επικοινώνησε με κάποιες φίλες από τις διακοπές της είπαν ότι θυμόντουσαν ότι είδαν τον “Κρις”, να βαίνει από το δωμάτιο. Δυσκολευόταν να καταλάβει τι είχε γίνει εκείνη την περίοδο και δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Έτσι μία εβδομάδα αργότερα  είχε συνάντηση με τον σύμβουλο της στο κολέγιο».

«Μία μέρα που ήμουν στη δουλειά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε, “Μαμά έχω να σου πω κάτι, βιάστηκα στην Ελλάδα”».

Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το βιασμό

Όπως λέει η Άννα «την είχε στοιχειώσει το συγκεκριμένο τραύμα και επίσης την είχε στοιχειώσει η σκέψη ότι ποτέ δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Και πιστεύω ότι ένιωθε αβοήθητη».

Η Τζούλι δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει το βιασμό και έτσι στις 4 Νοεμβρίου και αφού είχαν επιστρέψει από ένα οικογενειακό ταξίδι στην Νέα Υόρκη, ο πατέρας της Γκάρι τη βρήκε νεκρή.

Ο πατέρας περιέγραψε πώς ξύπνησε την κόρη του και την έβλεπε «ζαβλακωμένη». Του είπε ότι πάει να κάνει ένα ντους αλλά όσο ήταν στο δωμάτιο της εντόπισε ένα κομμάτι χαρτί, τότε δεν έδωσε σημασία, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσε ότι ήταν ένα σημείωμα αυτοκτονίας, που έγραφε που θα την εντοπίσει. ΄

Έτρεξε στο σημείο, ωστόσο όταν έφθασε εκεί ήταν πλέον αργά καθώς όταν μετέφεραν την Τζούλι στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να την επαναφέρουν.

Τέλος η Άννα δήλωσε ότι αποφάσισαν να μιλήσουν για να κάνουν γνωστό στα νέα κορίτσια, να έχουν τον νου του ότι εκεί έξω «υπάρχουν κυνηγοί οι οποίοι στοχοποιούν τα κορίτσια και τα αγόρια μας».

«Η Τζούλι προσπαθούσε να καλύψει τα κενά και να καταλάβει τι είχε συμβεί και πιστεύω ότι προσπαθώντας να τα καλύψει ήρθε αντιμέτωπη με το χειρότερο δυνατό σενάριο».

Πηγή: dublinlive.ie