Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την ομιλία του πρότεινε τη διενέργεια ψηφοφορίας για αλλαγές στο σύνταγμα της Ρωσίας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ένα νέο σύνταγμα, αλλά για ορισμένες αλλαγές στο υπάρχον.

Ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι συμφωνεί με την άποψη ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το όριο για μέχρι δύο συνεχόμενες θητείες στο προεδρικό αξίωμα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι αυτό είναι ένα «κύριο» ζήτημα.

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Μεντβέντεφ

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες αργότερα, ο πρωθυπουργός Ντίμτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του σε ζωντανή μετάδοση της ρωσικής τηλεόρασης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την παραίτηση που υπέβαλλε η κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρότεινε ως υποψήφιο πρωθυπουργό τον επικεφαλής των Φορολογικών Υπηρεσιών της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Τέλος, ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ για το έργο της.

«Από την πλευρά μου επίσης θέλω να σας ευχαριστήσω για κάθε τι που κάνατε σ' αυτή την φάση της κοινής μας συνεργασίας, να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τα αποτελέσματα, που επετεύχθησαν» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης του με το υπουργικό συμβούλιο, που έγινε στο κυβερνητικό μέγαρο.

«Δεν επιτεύχθηκαν τα πάντα, αλλά ποτέ δεν επιτυγχάνονται πλήρως τα πάντα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι προσεχώς θα συναντηθεί με κάθε μέλος του υπουργικού συμβουλίου και ζήτησε από την απερχόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντα της έως τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.