Όπως ανφέρει το BBC, τα θύματα ανακαλύφθηκαν σε περιοχή ιθαγενών στον Παναμά και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές πρόκειται για μία έγκυο γυναίκα, 32 ετών, τα πέντε παιδιά της ηλικίας από ενός έως 11 και ενός γείτονα 17 χρονών.

Ακόμα 15 άνθρωποι απελευθερώθηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 10 συλλήψεις υπόπτων.

Τόσο τα θύματα όσο και οι ύποπτοι ανήκουν σε μία κοινότητα ιθαγενών την Ngäbe-Buglé.

Ο τάφος ανακαλύφθηκε αφότου τρεις χωρικοί κατάφεραν να ξεφύγουν και να βρεθούν σε νοσοκομείο της περιοχής το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν την αστυνομία σχετικά με μία σέχτα που είχαν δημιουργήσει ιθαγενείς και η οποία κρατούσε φυλακισμένες οικογένειες.

Απίστευτα ευρήματα σε αυτοσχέδια «εκκλησία»

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή που βρίσκεται η κοινότητα των ιθαγενών, η οποία είναι μέσα στη ζούγκλα στον βορειοδυτικό Παναμά, περίπου 250 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πόλη του Παναμά.

«Εκτελούσαν κάποιου είδους ιεροτελεστία εντός μίας αυτοσχέδιας δομής. Κατά τη διάρκεια αυτής της ιεροτελεστίας υπήρχαν άνθρωποι, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέληση τους και τους οποίους τους κακομεταχειρίζονταν», δήλωσε ο εισαγγελέας Ράφαελ Μπαλόγιες.

Συγκεκριμένα μέσα σε μία αυτοσχέδια «εκκλησία», οι αστυνομικοί εντόπισαν μία γυμνή γυναίκα, ματσέτες, μαχαίρια και μία κατσίκα που είχε θυσιαστεί στο πλαίσιο της ιεροτελεστίας, συμπλήρωσε ο Μπαλόγιες.

Το κτίσμα ελεγχόταν από μία θρησκευτική σέχτα η οποία ονομαζόταν το «Νέο Φως του Θεού» και πιστεύεται ότι πραγματοποιούσε ιεροτελεστίες εδώ και τρεις μήνες.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Ράφαελ Μπαλόγιες, οι απαγωγές και οι βασανισμοί ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ένα μέλος της σέχτας υποστήριξε ότι έλαβε «ένα μήνυμα από τον Θεό».

Εν συνεχεία απήγαγαν τα θύματα από τα σπίτια τους, τα χτύπησαν και τα σκότωσαν. Οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο ή την Παρασκευή ή το Σάββατο, ενώ ο ένας είναι ο πατέρας της εγκύου, η οποία κατοικούσε περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από την «εκκλησία».

Όσοι σώθηκαν έφεραν σοβαρά τραύματα και ανάμεσα τους ήταν τουλάχιστον δύο εγκυμονούσες γυναίκες και αρκετά παιδιά.