Η 25χρονη Μιντόρι Νιστίντα πετούσε με προορισμό το νησί Σαϊπάν, όπου πηγαίνουν πολλές γυναίκες για να γεννήσουν, ώστε τα παιδιά τους να λάβουν την αμερικανική υπηκοότητα. Οι υπεύθυνοι λοιπόν της Hong Kong Express, θέλοντας να περιορίσουν αυτήν την τακτική, συνόδευσαν στις δημόσιες τουαλέτες του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ την Μιντόρι και την ανάγκασαν να κάνει τεστ εγκυμοσύνης. Αφού το τεστ βγήκε αρνητικό, της επέτρεψαν να επιβιβαστεί στην πτήση της.

Το περιστατικό, το οποίο αποκάλυψε η Wall Street Journal, συνέβη τον Νοέμβριο. Η Μιντόρι Νισίντα είχε δηλώσει σε ένα ερωτηματολόγιο ότι δεν ήταν έγκυος. Όμως, το προσωπικό της εταιρείας ήθελε να το επιβεβαιώσει. «Ήταν πολύ ταπεινωτικό και εξοργιστικό» είπε η Νισίντα στην αμερικανική εφημερίδα.

Με δήλωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο, η Hong Kong Express ζήτησε συγγνώμη στην 25χρονη γυναίκα και δήλωσε ότι «επανεξετάζει» αυτήν την πρακτική. Η Hong Kong Express υποστήριξε ότι έχει λάβει «μέτρα στις πτήσεις της με προορισμό τη Σαϊπάν από τον Φεβρουάριο του 2019 προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν υπονομεύονται οι αμερικανικοί μεταναστευτικοί νόμοι».