Όπως φαίνεται σε στιγμιότυπο βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, διακρίνονται δύο άτομα να έχουν δέσει ένα γουρούνι να το ανεβάζουν στην κορυφή ενός πύργου, προκειμένου να κάνει bungee jumping, κάνοντας άλμα 68 μέτρων.

Σύμφωνα με το BBC,  το συγκεκριμένο σκηνικό κακομεταχείρισης ζώου έγινε στο πλαίσιο των εγκαίνιών του νέου «παιχνιδιού» bungee jumping ενός θεματικού πάρκου που εδρεύει στην Τσονκίνγκ της Κίνας. Μάλιστα σύμφωνα με τα τοπικά media στη συνέχεια το γουρούνι στάλθηκε σε σφαγείο.

Το συμβάν προκάλεσε την κατακραυγή των χρηστών του διαδικτύου και ειδικά ανάμεσα στους Κινέζους, οι οποίοι τονίζουν την ανάγκη βελτίωσης των δικαιωμάτων των ζώων στη χώρα.

Το θεματικό πάρκο μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδέχεται «την κριτική» που δέχθηκε για το συμβάν.

«Ειλικρινά αποδεχόμαστε την κριτική των χρηστών του διαδικτύου και απολογούμαστε στο κοινό. Θα εξελίξουμε το μάρκετινγκ του τουριστικού προορισμού μας, ώστε να προσφέρουμε στους τουρίστες τις καλύτερες υπηρεσίες».

«Χυδαία τακτική μάρκετινγκ»

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 18 Ιανουαρίου, στο θεματικό πάρκο «Meixin Red Wine Town» στην Τσονκίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας.

Το συμβάν, το οποίο οι διοργανωτές του γεγονότος ονόμασαν «το bungee jump του χρυσού γουρουνιού», έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων του «νέου παιχνιδιού» bungee jumping.

Όπως φαίνεται στο βίντεο δύο άνδρες ρίχνουν τo γουρούνι, το οποίο σύμφωνα με αναφορές ζύγιζε 75 κιλά, φορώντας μία μωβ κάπα, από την κορυφή ενός πύργου για να κάνει bungee jumping.

Η βία κατά των ζώων δεν διώκεται ποινικά στην Κίνα και παρά το γεγονός ότι κάποιοι χρήστες υπεραμύνθηκαν της πρακτικής, τονίζοντας ότι δεν διαφέρει από «να σκοτώνεις ένα γουρούνι για φαγητό», το συμβάν, προκάλεσε την κατακραυγή της πλειοψηφίας των χρηστών.

Ένας χρήστης ανέφερε ότι είναι «μία σούπερ χυδαία τακτική μάρκετινγκ».

«Το να σκοτώνεις ζώα για κατανάλωση είναι διαφορετικό και το να συμπεριφέρεσαι βάναυσα σε αυτά για διασκέδαση, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα», ανέφερε άλλος χρήστης, με τους περισσότερους να τονίζουν την ανάγκη να δημιουργηθούν νόμοι για την προστασία των ζώων από τέτοιου είδους πρακτικές.