Έτσι, πραγματοποιήθηκε η γλυκόπικρη ευχή της νεαρής μητέρας, που είχε μοιραστεί με την οικογένειά της, την επιθυμία της να δώσει ζωή σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε, μετά το θάνατό της.

Η Κάθλιν, από το Όρεγκον των ΗΠΑ, γέννησε το τέταρτο παιδί της, τον Τέντι, στην 29 Δεκεμβρίου. Λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα, όπως γράφει το περιοδικό People, εισήχθη εσπευσμένα στην εντατική έπειτα από ενδοεγκεφαλική αιμορραγία. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και τις αρκετές επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθη, η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε.

Οι γιατροί δώρισαν 12 όργανά της σε άλλους ασθενείς που τα χρειάζονταν, συμπεριλαμβανομένων της καρδιάς και των πνευμόνων της. Μάλιστα, μία νοσοκόμα της είπε ότι οι πιθανότητες να γίνει μια τόσο μεγάλη δωρεά οργάνων είναι λιγότερο απόμία στο εκατομμύριο.

Σε διαδικτυακό έρανο που γίνεται για την οικογένεια της Κάθλιν έχουν συγκεντρωθεί ήδη 96.000 δολάρια, για τη στήριξη του συζύγου της, Τζέσε, και των τεσσάρων παιδιών τους, Ντάνι, Γκρέις, Τζέιμς και Τέντι.