Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μπορντό και στην περιοχή του Παρισιού αντιστοίχως.

Οι γαλλικές Αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα.

Στο μεταξύ στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε το δεύτερο κρούσμα, ενώ σε συνολικά 50 ασθενείς αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων για να επιβεβαιωθεί ή όχι εάν τα συμπτώματά τους οφείλονται στον ιό 2019-nCoV.

Περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε καθεστώς καραντίνας σε 13 πόλεις της Κίνας, όπου ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 26.

Ο κοροναϊός έχει επεκταθεί πλέον σε περίπου 30 επαρχίες της Κίνας περιλαμβάνοντας και μεγάλες πόλεις της χώρας όπως το Πεκίνο και η Σανγκάη.

Επίσης επιβεβαιώθηκαν και οι πρώτοι δύο θάνατοι εκτός της επαρχίας Χουμπέι.

Πρόκειται για έναν 80χρονο άνδρα από τη βόρεια επαρχία Χεμπέι, ο οποίος επέστρεψε μετά από δύο μήνες στη Γουχάν, ενώ και η βορειοανατολική επαρχία Χέιλονγκγιανγκ επιβεβαίωσε ένα θάνατο.

Κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν εντοπιστεί επόσης στην Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Ο μέχρι πρότινος άγνωστος ιός για τον οποίο δεν υπάρχει θεραπεία και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο έχει προκαλέσει ανησυχία καθώς οι γνώσεις των επιστημόνων για αυτόν είναι περιορισμένες. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουν πόσο ακριβώς θανατηφόρος είναι και πόσο εύκολα μεταδίδεται. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή και βήχα.