Πρόκειται για την «Πορεία για τη Ζωή» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Η πορεία διεξάγεται κάθε Ιανουάριο στην Ουάσινγκτον, με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 1973, για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Ο Τραμπ συμμετείχε στην πορεία και σε λόγο που έβγαλε καταφέρθηκε κατά των Δημοκρατικών, δίνοντας στην εκδήλωση προεκλογική χροιά.

«Τα αγέννητα παιδιά δεν είχαν ποτέ ένα ισχυρότερο υπερασπιστή στον Λευκό Οίκο», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος απευθυνόμενος σε ένα πλήθος χιλιάδων που ζητωκραύγαζε, κομπάζοντας για τις πολιτικές του κατά της άμβλωσης και τους συντηρητικούς δικαστές που επέλεξε να διοριστούν σε ομοσπονδιακά δικαστήρια, εκ των οποίων οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μπρετ Κάβανο και Νιλ Γκόρσατς.

Χωρίς να αναφερθεί στην δίκη καθαίρεσης του που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερουσία, ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε φραστικά στους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου για τις πολιτικές τους στο ζήτημα των αμβλώσεων, συγκεντρώνοντας το χειροκρότημα των διαδηλωτών. Ανάμεσα στους πιο πιστούς πολιτικούς του υποστηρικτές, οι ευαγγελιστές Χριστιανοί που αντιτάσσονται σθεναρά στο δικαίωμα στην άμβλωση. Η εκδήλωση πήρε τη διάσταση προεκλογικής συγκέντρωσης με κάποιους στο πλήθος να φωνάζουν «Τέσσερα ακόμη χρόνια».

«Δυστυχώς, οι ακροαριστεροί εργάζονται ενεργά για να μας αφαιρέσουν τα θεόσταλτα δικαιώματα μας, να κλείσουν θρησκευτικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, να απαγορεύσουν από τις δημόσιες πλατείες τους πιστούς και να σωπάσουν τους Αμερικανούς που πιστεύουν στην ιερότητα της ζωής», είπε ο Τραμπ.

«Με κυνηγάνε επειδή αγωνίζομαι για εσάς. Και αγωνιζόμαστε για εκείνους που δεν έχουν φωνή και θα νικήσουμε».

Και συνέχισε: «Οι Δημοκρατικοί έχουν ασπαστεί τις πιο ριζοσπαστικές και ακραίες θέσεις που έχουν ληφθεί και έχουμε δει σε αυτή τη χώρα εδώ και χρόνια και δεκαετίες, θα μπορούσε κανείς να πει εδώ και αιώνες. Σχεδόν κάθε ανώτατος Δημοκρατικός στο Κογκρέσο υποστηρίζει πλέον την άμβλωση που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους μέχρι τη στιγμή της γέννησης»