Οι εργασίες για την κατασκευή του εργοστασίου ξεκίνησαν την Πέμπτη και συμμετέχουν 35 εκσκαφείς και 10 μπουλντόζες.

Η Γουχάν χτίζει δύο προκατασκευασμένα νοσοκομεία --το Χουοσενσάν με 700 έως 1.000 κλίνες και το Λεϊσεσνάν με δυναμικότητα 1.300 έως 1.500 κλινών-- για τη νοσηλεία των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό. Οι δύο εγκαταστάσεις προκατασκευασμένων κτιρίων αναμένεται να δοθούν προς χρήση στις 3 και 5 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

Τα βίντεο, τα οποία ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ήδη ότι ένα κομμάτι του νοσοκομείου είναι έτοιμο, ενώ δέος και εντύπωση προκαλεί η ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι εργασίες στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 1.000 εργάτες που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο ώστε τα δύο νοσοκομεία να κατασκευαστούν έγκαιρα.

Να βάλουν τα δυνατά τους ζήτησε ο πρωθυπουργός

Να επισπευστεί η κατασκευή του νοσοκομείου που θα προορίζεται για τη νοσηλεία των ασθενών του νέου κοροναϊού, ζήτησε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κατά την επιθεώρησή του στη Γουχάν, την πόλη που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την επιδημία.

Επισκεπτόμενος το εργοτάξιο του νοσοκομείου Χουοσενσάν, ο Λι ζήτησε από τους εργάτες να δώσουν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να ολοκληρώσουν την κατασκευή του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντάς το «νησί ασφάλειας» για τους ασθενείς.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να εισαχθούν όλοι οι ασθενείς (στο νοσοκομείο)», δήλωσε ο Λι, ενώ ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να προστατευθούν οι εργάτες από την επιδημία.

Πρώτος νεκρός στο Πεκίνο

Όπως μεταδίδει μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, οι αρχές της πρωτεύουσας της Κίνας, του Πεκίνου, κατέγραψαν τη Δευτέρα τον πρώτο θάνατο που προέρχεται από την νέο κοροναϊό.

Ο 50χρονος ασθενής, που είχε επισκεφθεί στις 8 Ιανουαρίου τη Γουχάν, όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, επιβεβαιώθηκε ότι είχε νοσήσει από τον ιό την 22α Ιανουαρίου.

Εμφάνισε συμπτώματα όπως πυρετό, αφού επέστρεψε στο Πεκίνο επτά ημέρες αργότερα, ανακοίνωσε από την πλευρά της η Επιτροπή Υγείας της κινεζικής πρωτεύουσας.

Ακόμα επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Καμπότζη, ο ασθενής είναι ένας Κινέζος υπήκοος στην παραλιακή πόλη Σιχανούκβιλ.

Ο νέος κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 81 ανθρώπους, όλους στην Κίνα, ενώ έχει μολύνει περισσότερους από 2.700 άλλους.