Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε στο CNN Turk ότι θα υπάρξει μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη μεγέθους 7,5 Ρίχτερ και η κυβέρνηση προετοιμάζεται γι' αυτό το ενδεχόμενο.

Το ακόμα πιο σοκαριστικό στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών ήταν ότι μίλησε για συγκεκριμένα σενάρια, αφού μίλησε ακόμα και για κατάρρευση ενός εκ των πιο διάσημων αξιοθέατων της πόλης του Τοπ Καπί και όπως ανάφερε χαρακτηριστικά εξέφρασε την αγωνία του για το πώς θα μεταφερθούν τα εκθέματα που βρίσκονται εκεί σε πιο ασφαλή σημεία, εάν καταστραφεί το παλάτι.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν αναστάτωση με τους σεισμολόγους να ξεκινούν νέα συζήτηση για το αν έχει δίκιο και πότες θα γίνει ο σεισμός.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός στάθηκε στο γεγονός ότι η πόλη έχει πολλά ετοιμόρροπα κτήρια.

Συγκεκριμένα ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε:

«Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε έναν σεισμό 7,5 Ρίχτερ. Ο πιθανός σεισμός που περιμένουμε είναι 7,5 Ρίχτερ. Άρα εμείς εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το σενάριο».

«Αν γίνει ο σεισμός εξετάζουμε τι θα συμβεί με όλα τα εκθέματα στο παλάτι του Τοπ Καπί. Αν καταρρεύσει το παλάτι που θα τα μεταφέρουμε και πώς θα τα προστατεύσουμε με ασφάλεια».