Ο νεαρός άνδρας επιβιβάστηκε στην πτήση φορώντας ένα κράνος μοτοσικλετιστή και όπως ήταν φυσικό δεν πέρασε απαρατήρητος κατά τη διάρκεια του 9ωρου ταξιδιού από τη Σανγκάη στο Περθ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, λόγω του θανατηφόρου κοροναϊού είναι κανόνας να φοράνε μάσκες όλοι όσοι ταξιδεύουν στην Αυστραλία από την Κίνα, ενώ αμέσως μόλις προσγειώνονται στο αεροδρόμιο λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία που περιγράφουν λεπτομερώς τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευτούν από τον ιό.

Οι κινεζικές αρχές επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 16 αγγίζοντας τους 132, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είχε αυξηθεί σε 5.974 από 4.515.

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν το εμβόλιο

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ερευνητές από το Χονγκ Κονγκ, έχουν δημιουργήσει εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό, αλλά θα πρέπει να το τεστάρουν πρώτα πριν χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους.

Όπως υποστηρίζει ο ειδικός καθηγητής λιμωδών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, Γουέν Κουόκ-γιουνγκ:

«Έχουμε ήδη παράγει το εμβόλιο, αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να το τεστάρουμε σε ζώα», ανέφερε χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για το πότε θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους.

Αλλά όπως είπε θα χρειαστούν μήνες για να τεσταριστεί το εμβόλιο σε ζώα και τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο κλινικών δοκιμών προτού είναι έτοιμο για χρήση.

Οι επιστήμονες τροποποίησαν ένα εμβόλιο γρίπης με επιφανειακό αντιγόνο του κοροναϊού, που σημαίνει ότι μπορεί να μπλοκάρει ιούς γρίπης, όπως είναι και ο νέος κοροναϊός.