Ο ασθενής, ένας Κινέζος ταξιδιώτης από τη Γουχάν, παραμένει σε απομόνωση στο κεντρικό νοσοκομείο της Λαπωνίας, στη βόρεια Φινλανδία ενώ 15 ακόμη άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον ιό.

Το νοσοκομείο που απεικονίζεται ως δήθεν ανεγειρόμενο σε χρόνο - ρεκόρ ήδη προυπήρχε 

Η κατασκευή του νοσοκομείου Χουοσινσέν (Huoshenshan), άρχισε το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου του 2020.

Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς, το έργο θα ολοκληρωθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου και θα ξεκινήσει να δέχεται τους ασθενείς μιας και τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα με ασθενείς, εξαιτίας του κορωναϊου ο οποίος εξελίσσεται σε επιδημία στη πόλη της Wuhan.

Έτσι, σύμφωνα με τα ellinika hoaxes, διαψεύδεται ότι ειδικό νοσοκομείο για τους ασθενείς του κοροναϊού χτίστηκε σε 48 ώρες. 

Το νοσοκομείο χτίζεται στην περιοχή Caidan και ειδικότερα στην πόλη Wuhan, απ’ όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορωναϊός ενώ η εγκατάσταση βρίσκεται κοντά στη λίμνη Τζίνν.

Η εικόνα που δήθεν δείχνει την πρόοδο της κατασκευής του κτηρίου, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Το κτήριο της φωτογραφίας δεν είναι το νοσοκομείο Χουοσινσέν (Huoshenshan) καθώς αυτό όπως ξεκαθαρίσαμε, τελεί υπό κατασκευή. 

Πρόκειται για το νοσοκομείο Ντάμπι Μάουντεν, το οποίο ωστόσο δεν χτίστηκε μέσα σε πέντε μέρες.

Το εν λόγω νοσοκομειακό κτήριο ήταν ήδη κατασκευασμένο και επρόκειτο να λειτουργήσει τον Μάιο του 2020.

Ωστόσο, λόγω της έξαρσης του ιού, εντός 48 ωρών και με τη συμβολή 500 εργατών, αστυνομικών και ηλεκτρολόγων το κενό μέχρι πρότινος κτήριο εξοπλίστηκε και μεταμορφώθηκε σε ένα λειτουργικό νοσοκομείο 1000 κλινών.

Στις 28 Ιανουαρίου υποδέχθηκε τους πρώτους του ασθενείς με συμπτώματα του κορωναϊού.

Το νοσοκομείο Χουοσινσέν (Huoshenshan) που χτίζεται είναι αυτό: 

Νέα σύσκεψη του ΠΟΥ την Πέμπτη

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συγκαλέσει εκ νέου αύριο Πέμπτη, και για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για τον νέο κοροναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα, προκειμένου να αποφανθεί εάν η επιδημία αποτελεί ή όχι απειλή διεθνούς ανησυχίας.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω εκ νέου αύριο την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για τον νέο #κοροναϊό (2019-nCoV) προκειμένου να με ενημερώσει εάν η υφιστάμενη επιδημία συνιστά μια έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας» έγραψε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε ένα tweet.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Θέλουν να επαναπατριστούν 600 Ευρωπαίοι πολίτες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περίπου 600 Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν να επαναπατριστούν από την Κίνα λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού και ότι η ίδια συστήνει στους υπαλλήλους της να μην ταξιδεύουν στη χώρα.

«Υπάρχει ένας αριθμός Ευρωπαίων πολιτών που θα ήθελαν να φύγουν από την Κίνα, είναι περίπου 600 και δεν μπορούν προς το παρόν να το κάνουν», εξήγησε ο Γιάνεζ Λέναρτσιτς, ο Επίτροπος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της κρίσης.

Οι πολίτες αυτοί κατάγονται από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Λετονία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρίνισε. Ορισμένες χώρες δεν έχουν ακόμη παράσχει όλες τις πληροφορίες για τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Κίνα.

Αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα η Lufthansa

Μετά τη British Airways και η Lufthansa ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της Κίνας, την ίδια στιγμή που Γερμανοί και Ευρωπαίοι πολίτες ψάχνουν τρόπο να επαναπατριστούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της BILD, η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της από και προς τα αεροδρόμια της Κίνας, λόγω του νέου κινεζικού κοροναϊού. Προηγουμένως είχε εντοπιστεί ύποπτο περιστατικό σε πτήση της εταιρίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Φρανκφούρτη – Ναντζίνγκ.

Υπενθυμίζεται ότι και η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε ότι προχωρά στην άμεση αναστολή όλων των πτήσεών της προς την ηπειρωτική Κίνα μετά τη σχετική σύσταση που έγινε την Τρίτη από τη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα.

Συνεπώς η είδηση που διαδόθηκε για το νοσοκομείο που χτίστηκε σε 48 ώρες, είναι ανακριβής!