Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 και ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο αριθμός των νεκρών είχε φτάσει τους 170.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον. Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό, έχουν επιβεβαιωθεί 7.711 κρούσματα του νέου κοροναϊού και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα.

«Δεν το πιστεύω αυτό που ζω» - Έλληνας έχει εγκλωβιστεί στην Κίνα

Εγκλωβισμένος σε μία πόλη κοντά στη Γουχάν είναι ένας Έλληνας υπήκοος λόγω του κοροναϊού.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα, οι δρόμοι είναι άδειοι. Πρόκειται για μία άδεια πόλη» δήλωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. 

«Ήμουν για αναψυχή και εργασία, παράλληλα. Και δυστυχώς έπεσα στον κοροναϊό και μπλέχτηκα εδώ» πρόσθεσε, σημειώνοντας ακόμη ότι όλοι οι κάτοικοι της Γουμπέι, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χλμ από τη Γουχάν «φορούν μάσκες και πλένουν τα χέρια τους». 

«Η ενημέρωση είναι δύσκολη, γιατί δεν μιλάω καλά κινεζικά, ενώ οι αρχές δεν μιλούν αγγλικά», πρόσθεσε ενώ διαβεβαίωσε ότι η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να καταφέρει να αποχωρήσει από την Κίνα και να επιστρέψει στην Ελλάδα.