Η αστυνομία της Αιγύπτου συνέλαβε τους γονείς και τη θεία ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο πέθανε μετά από ακρωτηριασμό στα γεννητικά όργανα, ενώ συνελήφθη και ο γιατρός που πραγματοποίησε την παράνομη επέμβαση.

Σύμφωνα με το BBC, και οι τέσσερις τέθηκαν υπό κράτηση αφότου ο θείος του κοριτσιού ενημέρωσε τις αρχές.

Ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων θεωρείται παράνομος στην Αίγυπτο από το 2008, αλλά παρ' ολ' αυτά η χώρα εξακολουθεί να έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες αυτής της πρακτικής παγκοσμίως. Μάλιστα το 2016 μετά το θάνατο μίας έφηβης οι ποινές για τη συγκεκριμένη ενέργεια έγιναν ακόμα πιο αυστηρές.

Σύμφωνα με την Unicef, 87% των κοριτσιών και των γυναικών από 15-49 ετών στην Αίγυπτο έχουν υποστεί ακρωτηριασμό στα γεννητικά όργανα, με το 50% των Αιγυπτίων να πιστεύει ότι είναι «θρησκευτική ανάγκη».

Στη συγκεκριμένη υπόθεση και σύμφωνα με τον ιστότοπο Shorouk News, η Νάντα Αμπντούλ Μακσούντ, υπέφερε από επιπλοκές μετά την εγχείρηση σε ιδιωτική κλινική στην επαρχία Αϊσούτ, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Όπως γράφει το κρατικό site, Akhbar el-Yom , το Εθνικό Συμβούλιο παιδικής ηλικίας και μητρότητας και το Εθνικό Συμβούλιο για τις γυναίκες διέταξε τις αρμόδιες αρχές να ασκήσουν δίωξη στους υπεύθυνους.