Ωστόσο πλέον η καραντίνα επεκτάθηκε και ισχύει για όλη την επαρχία Χουμπέι, με τους 56 εκατομμύρια κατοίκους τους να έχουν κοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι κάτοικοι είναι σε κατ' οίκον περιορισμό λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, από τον οποίο ήδη 304 άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους.

Ένα βίντεο που φέρνει στο φως η ιστοσελίδα metro.co.uk, η γνησιότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, δείχνει αστυνομικούς να σφραγίζουν μια κατοικία και το περιστατικό φέρεται να έχει γίνει στην πόλη Nαντόνγκ.

Το Πεκίνο έλαβε άνευ προηγουμένου μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, καθώς ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σε αυτό το πλαίσιο η επαρχία Χουμπέι και η πρωτεύουσά της Γουχάν, όπου έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό 661 άνθρωποι, έχουν τεθεί σε καραντίντα, με τους 56 εκατομμύρια κατοίκους τους να έχουν κοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

Με 265 κρούσματα η Ουεντζού, μία από τις κινεζικές πόλεις που έχει πληγεί περισσότερο, ανακοίνωσε σήμερα αντίστοιχα μέτρα.

Οι κάτοικοι της παραθαλάσσιας αυτής πόλης, που βρίσκεται περίπου 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Γουχάν, είναι πλέον υποχρεωμένοι να παραμένουν στα σπίτια τους.

Μόνο ένας άνθρωπος ανά νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει μία φορά κάθε δύο ημέρες για να κάνει ψώνια.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν, ενώ οι μεγάλοι οδικοί άξονες είναι σχεδόν εντελώς κλειστοί.

Ο ιός εμφανίστηκε τη χειρότερη στιγμή για την Κίνα, όταν εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδευαν για τις διακοπές για το σεληνιακό νέο έτος, που ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, οι αρχές έχουν ζητήσει να γίνονται έλεγχοι στη θερμοκρασία των πολιτών σε όλες τις εισόδους και εξόδους του Πεκίνου. Οι ταξιδιώτες επίσης θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο για την κατάσταση της υγείας τους.

Όσοι επιστρέφουν στα σπίτια τους από τις διακοπές θα ελέγχονται στο σπίτι τους. Σε πολλούς σταθμούς του μετρό, όπως και σε γραφεία και καφέ γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας των πολιτών.