Ωστόσο, σύμφωνα με το Amaq το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, δεν έδωσε αποδεικτικά στοιχεία γι΄αυτό.

«Ο δράστης της επίθεσης στον τομέα Στρέταμ στο νότιο Λονδίνο χθες είναι ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επίθεση απαντώντας στο κάλεσμα για επιθέσεις εναντίον πολιτών των χωρών του συνασπισμού», αναφέρεται σε δήλωση που μετέδωσε το Amaq.

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία, είχε πλέξει το εγκώμιο του Ισλαμικού Κράτους, είχε μοιραστεί ένα περιοδικό της Αλ Κάιντα στο διαδίκτυο και είχε παροτρύνει την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της.

Όταν οι αστυνομικοί εξέτασαν τον υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο, βρήκαν υλικό για την κατασκευή εκρηκτικών και οδηγίες για επιθέσεις με μαχαίρι. Σε μηνύματα που είχε ανταλλάξει με συγγενείς, φίλους και την κοπέλα του, είχε εκδηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις, συχνά επικεντρωμένος στη χρήση μαχαιριού.

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Αμάν είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο μία εικόνα του τότε αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη Συρία τον Οκτώβριο, και είχε πει στον αδερφό του ότι «το Ισλαμικό Κράτος ήρθε εδώ για να μείνει».

Σε άλλα μηνύματα, περιέγραφε τις γυναίκες Γιαζίντι ως σκλάβες και υποστήριζε ότι το Κοράνι δίνει άδεια να τις βιάζουν.