Όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times, άνδρες με μάσκες και προστατευτικές στολές χτύπησαν την πόρτα τυο Φανγκ Μπιν και του ζήτησαν να μπει σε καραντίνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οιάνδρε είπαν στον Φανγκ Μπιν, «πήγες σ' επικίνδυνο μέρος, θα μπορούσες να νοσήσεις», μάλιστα κάποιος από αυτούς τον ρώτησε «τι θα γίνει εάν η αρρώστια σου εξαπλωθεί και σε άλλους».

Όπως ανέφερε δεν ήταν άρρωστος και κάνεις από αυτούς τους άντρες δεν ήταν γιατρός.

«Η θερμοκρασία είναι κανονική» ισχυρίστηκε και τους ζήτησε να γυρίσουν εφόσον έχουν ένταλμα έρευνας.

Όμως τελικά οι άνδρες εισήλθαν στο σπίτι κατάσχεσαν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο πωλητής ρούχων στο επάγγελμα έχει μετατραπεί σε ακτιβιστή των social media, σχετικά με τη μυστικοπάθεια της κυβέρνησης του αναφορικά με τον κοροναϊό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 425 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους.

 

Ένα από τα βίντεο που ανήρτησε περιλαμβάνει τη βιντεοσκόπηση οκτώ σορών μέσα σε πέντε λεπτά σε δημόσιο νοσοκομείο της Γουχάν.

Η αστυνομία τον ανέκρινε για τα βίντεο και όπως λέει στο σημείο δεν υπήρχε ούτε ένας γιατρός. Ήταν όλοι αστυνομικοί.

Ακόμα υποστήριξε ότι η αστυνομία τον κατηγόρησε ότι λαμβάνει χρήματα από ξένες οργανώσεις για να φτιάχνει στα βίντεο και τον διέταξαν να μην ανεβάζει «φήμες, οι οποίες θα μπορούσαν να πανικοβάλλουν τον κόσμο».

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό καταγγελίας ότι η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με τον ιό.

Περίπου 300 πολίτες έχουν τεθεί υπό κράτηση, επιπληχθεί ή τιμωρηθεί επειδή «διαδίδουν φήμες», σύμφωνα με τον Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κίνα, μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Επίσης και άλλες οργανώσεις τονίζουν ότι ξένοι δημοσιογράφοι έχουν διαταχθεί να διαγράψουν βίντεο και ότι η κυβέρνηση προβάλλει μόνο την κατασκευή σε χρόνο ρεκόρ νέων νοσοκομείων και σκηνών με το νοσηλευτικό προσωπικό να ενθαρρύνει τους ασθενείς.