Σε ερώτηση δημοσιογράφου του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε για το σκίσιμο της σημαίας «Αυτό που έκανε είναι μία πολύ σοβαρή αγένεια και ανηθικότητα μέσα στο κοινοβούλιο. Αλλά αποτελεί ένδειξη μίας δικής του ατιμίας. Δεν θεωρώ ότι το έκανε στο όνομα όλης της Ελλάδας» χαμηλώνοντας αρκετά τους τόνους.

Και συνέχισε «Δίνουμε τις απαντήσεις μας σ' ένα πολύ διαφορετικό τρόπο. Τις δίνουμε στην πολιτική, με τις μάχες του στρατού μας, στην οικονομία, στο εμπόριο στο στρατό. Για παράδειγμα στα Ίμια φέτος δεν ζήσαμε κρίση. Γιατί; Διότι είχαμε μια συγκεκριμένη στάση».

«Είπαμε ότι εάν υπάρξει κάποια κίνηση στα Ίμια η αντίδραση μας θα είναι διαφορετική. Αλλά δεν συνέβη κάτι από τους Ελλήνες , δεν θα συμβεί κι από μας» είπε ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μου πιθανόν θα καλέσει τον Έλληνα ομόλογο του σήμερα και θα τον ευχαριστήσει. Όπως και φέτος η διαδικασία στα Ίμια και στα άλλα νησιά θα συνεχιστεί», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος

Πηγή: haber7.com