Βίντεο που δημοσιεύει το AFP δείχνει πελάτες μπροστά από άδεια ράφια του σούπερ μάρκετ. Χαρτιά, ρύζι και ζυμαρικά έχουν εξαντληθεί στη μάχη καταπόλεμησης του νέου κοροναϊού.

Τα πλάνα και οι φωτογραφίες από τα ράφια που άδειασαν από χαρτί υγείας προκάλεσαν την έκκληση της κυβέρνησης να σταματήσουν οι πολίτες να αγοράζουν μαζικά προϊόντα. «Ως απάντηση στις διάφορες φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ότι υπάρχουν ελλείψεις αγαθών όπως ρύζι και χαρτί υγείας και που προκάλεσαν πανικό στους καταναλωτές που έσπευσαν να αγοράσουν, ακόμη και χάος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης σήμερα εξέφρασε την λύπη του για την κακόβουλη ενέργεια της διασποράς φημών όταν η πόλη δίνει μάχη κατά της νόσου και καταδίκασε αυτούς που διασπείρουν κακοπροαίρετα αυτές τις φήμες», ανέφερε η ανακοίνωση. «Υπάρχουν επαρκή αποθέματα βασικών τροφίμων, περιλαμβανομένου ρυζιού και ζυμαρικών. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί το καταναλωτικό κοινό», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο ιδρυτής της Mil Mill, μιας εταιρείας ανακύκλωσης χαρτιού που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε στο AFP ότι μόνο την Τετάρτη η εταιρεία δέχτηκε περισσότερες από 100 κλήσεις από πολίτες σχετικά με το χαρτί υγείας.

Το δίκτυο RTHK μετέδωσε ότι το χαρτί υγείας και το ρύζι σε ένα σούπερ μάρκετ της συνοικίας Γουαντσάι, το οποίο ανεφοδιάστηκε πλήρως στη διάρκεια της νύχτας, εξαφανίστηκαν από τα ράφια μέσα σε μόλις 30 λεπτά από τη στιγμή που άνοιξε το κατάστημα σήμερα το πρωί.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Wellcome ανακοίνωσε ότι οι φήμες για ελλείψεις είναι ανυπόστατες.

Ο νέος κοροναϊός έχει αφήσει πίσω του 563 νεκρούς.