«Δεν είναι μια ομιλία, δεν είναι μια συνέντευξη Τύπου αυτή. Είναι μια γιορτή!», είπε ξεκινώντας πανηγυρική ομιλία, μία ημέρα μετά την αθώωσή του από τη Γερουσία.

Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι τον καταδίωξαν βρώμικοι άνθρωποι και επίορκοι αστυνομικοί αλλά δεν δεν βρήκαν τίποτα εναντίον του όσο κι αν έψαξαν. «Ηταν κακία, διαφθορά, βρώμικοι αστυνομικοί, άτομα που διέρρεαν πληροφορίες... Ήταν ατίμωση», είπε.

 «Έχω κάνει λάθη στην ζωή μου, το παραδέχομαι, αλλά ποτέ σκόπιμα. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό», είπε δείχνοντας προς το κοινό πρωτοσέλιδο της Washington Post με τίτλο: «Ο Τραμπ αθωώθηκε».

«Πρώτα ασχολήθηκαν με την Ρωσία», υπογράμμισε αναφερόμενος στην έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές. Μάλιστα δεν δίστασε προς έκπληξη όλων όσων των άκουγαν, να σχολιάσει «Όλα ήταν μ@λ@κίες» («It was all bullshit»).

«Πέρασα τρομερή δοκιμασία»

«Όπως όλοι γνωρίζουν, η οικογένειά μου, η σπουδαία χώρα μας και ο πρόεδρος σας πέρασαν μια τρομερή δοκιμασία από ορισμένους πολύ ανέντιμους και διεφθαρμένους ανθρώπους» είπε νωρίτερα ο Τραμπ.

Οι αντίπαλοί μας «έκαναν το αδύνατο για να μας καταστρέψουν και να λαβώσουν τη χώρα» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος παρουσία θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών στην Ουάσιγκτον, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη χθεσινή ψηφοφορία.

Οι Δημοκρατικοί «γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι κακό, όμως προτάσσουν τα συμφέροντά τους πριν από εκείνα της σπουδαίας χώρας μας», την ώρα που η Γερουσία, όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί, «είχε τη σοφία, το ηθικό σθένος και τη δύναμη να κάνει ό,τι γνώριζε πως είναι δίκαιο» συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την πίστη τους για να δικαιολογήσουν τις άσχημες ενέργειές τους. Ούτε μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε "προσεύχομαι για εσένα", όταν γνωρίζουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει» συμπλήρωσε, ρίχνοντας τα βέλη του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, που είναι καθολική στο θρήσκευμα και η οποία έσκισε, την Τρίτη, το αντίγραφό της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου για την Κατάσταση του Έθνους.

«Τόσοι άνθρωποι πληγώθηκαν και δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό για αυτό ακριβώς θα μιλήσω λίγο αργότερα από τον Λευκό Οίκο» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.