Ο λόγος για τον Ρον Τσαρλς Μπρούκμαν, ο οποίος τελούσε θεραπείες ομοφυλοφιλίας στην Αυστραλία από το 1999 έως το 2014 και σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητα φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά ένα 13χρονο αγόρι.

Σύμφωνα με το pinknews.co.uk που επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας «Sydney Morning Herald» η επίθεση φέρεται να έγινε το 1989, εποχή που ο Μπρούκμαν ήταν επίσκοπος στη εκκλησία Newtown Mission Uniting.

Τον Οκτώβριο του 2018 όμως διετάχθη έρευνα η οποία οδήγησε στη σύλληψη του Μπρούκμαν τον Ιανουάριο. Στο δικαστήριο αρνήθηκε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες

«Ο γάμος ομοφυλόφιλων κάνει κακό στα παιδιά»

Ο Μπρούκμαν ήταν επίσης μέλος του αντι-γκέι National Marriage Coalition και είχε καταθέσει εναντίον του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας το 2012.

«Η ανησυχία μου είναι ότι τα νέα παιδιά που αναπτύσσουν τη σεξουαλικότητά τους και εκτίθενται στις διδαχές αυτές της ομοφυλοφιλίας» είχε πει μεταξύ άλλων και τόνισε: «Για πάνω από 30 χρόνια, ήμουν ομοφυλόφιλος και δεν ήθελα τίποτα παραπάνω από το να βρω έναν άντρα σύντροφο για να μοιραστώ την υπόλοιπη ζωή μου. Βίωσα την χάρη πριν πολλά χρόνια και μετά από αρκετές συνεδρίες κατάφερα να μετατρέψω τη σεξουαλικότητά μου σε ετεροφυλοφιλία».

Η Uniting Church δήλωσε ότι στον ο Μπρούκμαν απομακρύνθηκε από «κάθε μορφή του κλήρου», προσθέτοντας πως «λαμβάνουν πολύ σοβαρά την ευθύνη για την προστασία των παιδιών και των ευάλωτων ανθρώπων».