Η 25χρονη σήμερα Ρόουζ Καλέμπα βιάστηκε σε ηλικία 14 χρονών, όμως η κακοποίηση της δεν σταμάτησε εκεί καθώς είδε το βίντεο ν' ανεβαίνει στην ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου Pornhub και παρά τις προσπάθειες της να κατέβει το βίντεο μέσω επικοινωνίας με e-mail. Aυτό κατέβηκε μόνο τη στιγμή που έκανε ένα δικηγόρο και τόνισε στο site ότι θα έχει νομικές κυρώσεις αν δεν κατέβει το βίντεο θα έχει νομικές κυρώσεις.

Πλέον μία δεκαετία μετά τονίζει σε συνέντευξη της στο BBC ότι το «μεγαλύτερο όπλο του βιαστή είναι η σιωπή μας».

Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο θυμάται ότι ελάχιστοι την είχαν πιστέψει εκτός από τον πατέρα της και μερικούς συγγενείς. Θυμάται μία νοσοκόμα η οποία σταμάτησε στο δωμάτιο του νοσοκομείου και με τρεμάμενη φωνή της είπε: «λυπάμαι για ό,τι σου συνέβη. Βίασαν επίσης και την κόρη μου. Όπως τονίζει το διαφορικό με τη νοσοκόμα ήταν ότι την πίστεψε.

Όλα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2009

Μεγαλώνοντας σε μία μικρή πόλη του Οχάιο, δεν ήταν περίεργο για την Ρόουζ να πάει για μία βόλτα πριν πέσει για ύπνο. Όμως όλα άλλαξαν ένα βράδυ του καλοκαιριού του 2009.

Ένας άνδρας εμφανίστηκε ξαφνικά και υπό την απειλή μαχαιριού την οδήγησε σ' ένα αυτοκίνητο. Στη θέση του συνοδηγού καθόταν ένας δεύτερος άνδρας περίπου 19 ετών. Την οδήγησαν σ' ένα σπίτι στην άλλη άκρη της πόλης και τη βίαζαν για σχεδόν 12 ώρες, την ώρα που ένας τρίτος άνδρας βιντεοσκοπούσε την κακοποίηση.

Η Ρόουζ ήταν σοκαρισμένη, ανέπνεε με δυσκολία και ήταν άσχημα χτυπημένη και μαχαιρωμένη στο αριστερό της πόδι. Στο τέλος έπεσε αναίσθητη. Κάποια στιγμή ένας άνδρας της έδειξε βίντεο και από κακοποιήσεις άλλων γυναικών στο λαπτοπ.

Αργότερα απείλησαν να την σκοτώσουν. Όταν κατάφερε ν' ανακτήσει κάπως τις αισθήσεις τις, άρχισε να τους μιλάει. Τους είπε ότι εάν την άφηναν ελεύθερη δεν θα τους κατέδιδε. Δεν θα συνέβαινε τίποτα σε αυτούς και κινείς δεν θα μάθαινε. Την πήγαν πίσω στο αυτοκίνητο και την παράτησαν σ' ένα δρόμο περίπου μισή ώρα από το σπίτι της.

Όταν έφτασε ο πατέρας της Ρον και κάποιοι συγγενείς βρίσκονταν στο σαλόνι. Αιμορραγούσε ακόμα από τη μαχαιριά που είχε δεχτεί και εξήγησε τι της είχε συμβεί.

«Ο πατέρας μου κάλεσε την αστυνομία και αμέσως μου συμπαραστάθηκε, αλλά οι υπόλοιποι είπαν ότι έφταιξα γιατί έμεινα έξω μέχρι αργά το βράδυ».

Στο νοσοκομείο της πήρε κατάθεση ένας αστυνομικός και την εξέτασε ένας γιατρός.

«Και οι δύο δεν μου έδειξαν συμπόνια ή ζεστασιά». Ο αστυνομικός τη ρώτησε εάν ήταν συναινετικό και εάν η πράξη απλά κατέληξε άγρια και πληγώθηκε.

Η Ρόουζ του είπε ότι δεν ήταν και ότι ήταν ακόμα νωπές οι μνήμες και χωρίς να ξέρει ποιος της είχε επιτεθεί, η αστυνομία δεν είχε στοιχεία και δεν προχώρησε περαιτέρω.

Την επόμενη μέρα πήρε εξιτήριο και επιχείρησε να αυτοκτονήσει αλλά την πρόλαβε ο αδερφός της.

Το βίντεο εμφανίστηκε στο Pornhub

Λίγους μήνες αργότερα διαπίστωσε ότι πολλά άτομα από το σχολείο της την είχαν κάνει ταγκ σ' ένα βίντεο στο myspace, που σε παρέπεμπε σε link στην ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, pornhub.

Το οποίο είχε τίτλους «ανήλικη κλαίει και τρώει σφαλιάρες», «ανήλικη καταστρέφεται», «αναίσθητη ανήλικη» και είχε πάνω από 400.000 προβολές.

Εντός των ημερών σχεδόν όλοι οι συμμαθητές της είχαν δει τα βίντεο.

«Έπεσα θύμα bullying. Οι άνθρωποι έλεγαν ότι το ήθελα και ότι ώθησα τους άνδρες να το κάνουν και ότι είμαι πόρνη».

Ακόμα μερικοί γονείς έλεγαν στα αγόρια τους να μην την κάνουν παρέα γιατί θα τους κατηγορήσει για βιασμό, ενώ η ίδια φοβόταν ότι όποιος γνωστό έβλεπε στο δρόμο θα είχε δει το βίντεο.

«Είναι εύκολο για τους ανθρώπους να κατηγορούν το θύμα επισημαίνει».

Επίσης τονίζει ότι έστειλε πολλές φορές e-mail στο Pornhub για να κατεβάσει το βίντεο, κάτι που όμως συνέβη μόνο όταν παρέστησε δικηγόρο και τους απείλησε ότι θα έχουν νομικές κυρώσεις, καθώς προηγουμένως την αγνόησαν. Όπως τονίζει το βίντεο κατέβηκε εντός 48 ωρών.

Ο πατέρας της έμαθε για το βίντεο μόλις το 2019 και τονίζει ότι όλο αυτό είχε αντίκτυπο στην κόρη του. Όπως αναφέρει οι επιδόσεις της στα μαθήματα έπεσαν και άρχισε να γράφει σε μπλογκ και στα soicial media για ό,τι της συνέβη.

Ακόμα δεν άντεχε να βλέπει τον εαυτό της και είχε καλύψει τους καθρέφτες με κουβέρτες.

Η απάντηση του Pornhub

Το Pornhub υιοθέτησε ένα σύστημα ώστε το ακατάλληλο περιεχόμενο να επισημαίνεται το 2015, ωστόσο τέτοια βίντεο εξακολουθούν να υπάρχουν.

Όπως τονίζει «αφαιρούμε περιεχόμενο χωρίς εξουσιοδότηση μόλις γίνουμε γνώστες αυτού όπως συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις.

Συμβαίνει ακόμα και σήμερα

Όπως τονίζει η Ρόουζ που πλέον τρέχει ένα μπλογκ για τέτοια περιστατικά και για παροχή υποστήριξης σε θύματα.

«Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ότι αυτό συνέβη 10 χρόνια πριν και δεν ισχύει σήμερα αλλά δεν είναι μία απλή περίπτωση. Εξακολουθεί να υφίσταται και υπάρχουν γυναίκες στη Μέση Ανατολή και στην Ασία που μπορεί να μην γνωρίζουν ότι η κοινοποίηση τους υπάρχει στο διαδίκτυο».

Πλέον η Ρόουζ προσπαθεί να ξεπεράσει ότι της συνέβη και κάνει όνειρα για το μέλλον και ότι θα παντρευτεί με το σύντροφο της Ρόμπερτ.

Αλλά ακόμα φοβάται όταν συναντάει κάποιον άγνωστο μήπως έχει δει το βίντεο.

«Ακόμα και όταν είμαι στο μανάβικο αν ρωτιέμαι μήπως κάποιος ξένος έχει δει το βίντεο».