Ο Άντονι Σαμπιέρι εισέβαλε στη σχολή του μπαλέτου, στρίμωξε το κοριτσάκι στην τουαλέτα, τη βίασε με την απειλή μαχαιριού και μάλιστα, όπως διαβάστηκε στο δικαστήριο, την ώρα που τη βίαζε της είπε «όταν μεγαλώσεις θα σου αρέσει».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, η 7χρονη περίμενε στο αυτοκίνητο με τη μητέρα της να τελειώσει το μάθημα η αδερφή της αλλά πήγε μέσα στην αίθουσα για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Την ώρα που μπήκε στις γυναικείες τουαλέτες έπεσε πάνω στον Σαντιέρι, που ήταν σε αμόκ και υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ο δράστης φέρεται να έβλεπε πορνό μία ώρα πριν το παιδί μπει στην τουαλέτα. Αμέσως άρπαξε το 7χρονο κορίτσι και προσπάθησε να τη σπρώξει μέσα αλλά εκείνη αντιστάθηκε και τότε την απείλησε με μαχαίρι, την έδεσε και τη βίαζε επί 40 λεπτά. Της έδεσε τα χέρια και της έβαλε χαρτί υγείας στο στόμα και η 7χρονη με το ζόρι ανέπνεε. Ο Σαμπιέρι φέρεται να τράβηξε βίντεο της ειδεχθούς επίθεσης.

Η μητέρα της 7χρονης και ο Νικ Γκίλιο, ψάχνοντας απεγνωσμένα τη μικρή, έφτασαν στις τουαλέτες και όταν είδαν τον Σαμπιέρι, τον ρώτησαν αν είχε δει την 7χρονη. Παρά την αρνητική απάντηση, η μητέρα της 7χρονης μπήκε στο μπάνιο και ούρλιαξε όταν είδε την κόρη της παγιδευμένη και κακοποιημένη. Αμέσως ο Γκίλιο κόλλησε τον Σαμπιέρι στον τοίχο αλλά εκείνος επιτέθηκε και στους δύο με μαχαίρι και μάλιστα τραυμάτισε τη μητέρα της 7χρονης στο χέρι. Τελικά ένας γονιός που μπήκε στην τουαλέτα επειδή άκουγε φωνές ήταν αυτός που κατάφερε να αφοπλίσει τον Σαμπιέρι.