Οι εκατό από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Ουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας — πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο — καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Δύο Έλληνες στο «Diamond Princess»

Ανάμεσα στους επιβάτες τιου κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess στην Ιαπωνία βρίσκονται και δύο Έλληνες όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν νοσήσει από τον ιό και περιμένουν την επιχείρηση επαναπατρισμού μέσα στην εβδομάδα για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ήδη οι ΗΠΑ, ο Καναδάς η Νότια Κορέα και το Χόνγκ Κόνγκ έχουν προγραμματίσει πτήσεις για να επαναπατρίσουν πολίτες από το κρουαζιερόπλοιο.

Στο Diamond Princess βρίσκονται περισσότεροι από 3.700 επιβάτες και πλήρωμα.

Εξετάσεις έγιναν στους 1.120 και εντοπίστηκαν 355 κρούσματα Κορονοϊού.

Για δύο εβδομάδες οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου κινούνται ελάχιστα στους κοινόχρηστους χώρους και τηρούν πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας.