Μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, ένα μυστηριώδες εργαστήριο έγινε viral στα social media καθώς κυκλοφόρησε η φήμη ότι η επιδημία του νέου κοροναϊου ξεκίνησε από εκεί -και όχι από την αγορά της Γουχάν- ισχυρισμούς που το κρατικό ινστιτούτο απέρριψε και χαρακτήρισε ως «φήμες».

Εμπειρογνώμονες από το Πεκίνο ισχυρίζονται ότι η εξάπλωση του κοροναϊού ξεκίνησε από την ανοιχτή αγορά τροφίμων της Γουχάν και ότι ο ιός μεταδόθηκε στους ανθρώπους μέσω άγριων ζώων που πωλούνταν ως «λιχουδιές».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής δημόσιας Υγείας, ο πρώτος ασθενής με κοροναϊό εμφανίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου και οι περισσότεροι ασθενείς που αρχικά διαγνώστηκαν με κοροναϊό συνδέονταν με την αγορά της Γουχάν.

Όμως, όπως αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη το BBC, ο πρώτος ασθενής ήταν συνταξιούχος γύρω στα 70 ο οποίος ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και υπέφερε από άνοια. Γιατρός δήλωσε στο BBC ότι ο ασθενής, που δεν έχει κατονομαστεί, διαγνώστηκε με τον κοροναϊό την 1η Δεκεμβρίου -μία εβδομάδα νωρίτερα από τις επίσημες αναφορές- και δεν είχε πάει στην περίφημη αγορά της Γουχάν.

Διαβάστε επίσης: 

Νέες εξελίξεις: Ο παγκολίνος «έσπειρε» τον κοροναϊό

Ζωντανά και κρέας μαζί: Σοκαριστικές εικόνες από την αγορά της Γουχάν που ξεκίνησε ο κοροναϊός (pics & vid)