Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη για τα 20 χρόνια από το θάνατο του μέντορα του Βλαντίμιρ Πούτιν και πρώτου δημάρχου της πόλης, Ανατόλι Σόμπτσακ, ο Ρώσος πρόεδρος είχε επαφές με κατοίκους.

Σε βίντεο που έγινε viral φαίνεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν να λέει, «νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο», όταν μία γυναίκα τον ρώτησε εάν πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να ζήσει με 10.800 ρούβλια (157 ευρώ), το βασικό μισθό στη Ρωσία.

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται να παίρνει αμυντική στάση όταν η γυναίκα του είπε ότι κερδίζει πολύ περισσότερα από το βασικό μισθό. «Αμείβεστε με περίπου 800.000 ρούβλια. Πιστεύω», λέει η γυναίκα.

Τότε ο Πούτιν αποκρίνεται, «Ναι, αλλά όχι μόνο εγώ. Υπάρχουν πολύ υψηλότεροι μισθοί. Δεν έχει ο πρόεδρος τον υψηλότερο μισθό».

Μία κανονική επίσκεψη σε μανάβικο στη Ρωσία κοστίζει περίπου 1.000 ρούβλια, ενώ οι λογαριασμοί για να μείνει κάποιος σ' ένα διαμέρισμα ανέρχονται τουλάχιστον σε 4.000.

Ο Πούτιν δεν απαντάει συχνά σε ερωτήσεις πωλητών όταν επισκέπτεται πόλεις, την Τετάρτη όμως ήταν μία από αυτές.

Η στιχομυθία συνεχίστηκε με τον Πούτιν να λέει, «φυσικά, υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα για τα οποία η κυβέρνηση αναζητά λύσεις».

Με τη γυναίκα να ρωτάει, «γιατί δεν τα λύνετε;» και τον Πούτιν ν' απαντά, «Τα λύνουμε».

Στο τέλος η γυναίκα ζήτησε από τον πρόεδρο να βγάλουν μία φωτογραφία.

Με πληροφορίες από themoscowtimes.com και france24.com