Ο Γερμανός ακροδεξιός πυροβόλησε και σκότωσε εννέα άτομα κουρδικής καταγωγής που βρίσκονταν σε μπαρ με ναργιλέδες της Χανάου.

Όπως αναφέρει η Bild, o δράστης ονομάζεται Τόμπιας και είχε αφήσει επιστολή και ένα βίντεο στα οποία προαναγγέλλει τις πράξεις του. Στην επιστολή του, ο Τομπίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να δολοφονηθούν κάποιοι άνθρωποι, η απέλαση των οποίων από τη Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή.

Ο δράστης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, μαζί με μία σορό. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου τόσο του ίδιου όσο και του ανθρώπου που βρέθηκε νεκρός δίπλα του.

Στην Χανάου βρέθηκε ένα αυτοκίνητο με πυρομαχικά και γεμιστήρες, με τις Αρχές να εικάζουν ότι ο δράστης σχεδίαζε και άλλες επιθέσεις.

Το μακελειό έρχεται λίγες μέρες μετά τη σύλληψη 12 ακροδεξιών που φέρονται να ετοίμαζαν επιθέσεις κατά μουσουλμάνων, ανάλογη με εκείνη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Οι επιθέσεις

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο το μπαρ «Midnight» στο κέντρο της Χανάου. Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται πως έπεσαν δέκα πυροβολισμοί.

Ο δράστης έφυγε από το σημείο και κατευθύνθηκε στην συνοικία Κέσελστατ και πυροβόλησε εναντίον του «Arena Bar».

Άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων στον χώρο των καπνιζόντων, σκοτώνοντας πέντε, ανάμεσά τους και μία γυναίκα.

Τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωής τους «τους ξέραμε εδώ και χρόνια», είπε ο γιος του ιδιοκτήτη ενός από τα μπαρ στο Γερμανικό Πρακτορείο. Δύο υπάλληλοι του μπαρ είναι ανάμεσα στα θύματα, συνέχισε. «Είναι σοκ για τους πάντες», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε ότι: «Οι σκέψεις μας σήμερα το πρωί είναι με τους ανθρώπους στη Χανάου όπου διαπράχθηκε ένα φρικτό έγκλημα. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που επηρεάστηκαν, οι οποίες θρηνούν τον χαμό των συγγενών τους».