Οι αρχαιολόγοι που κάνουν ανασκαφές στην κοιλάδα των βασιλέων της Αιγύπτου ανακάλυψαν ένα κρυμμένο χώρο κοντά στον τάφο του Τουταγχαμών. Αν αποδειχθεί σωστή η θεωρία τους, τότε η συγκεκριμένη ανακάλυψη θα σηματοδοτήσει μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Αίγυπτο, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα των αρχαιολόγων, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Mamdouh Eldamaty από το Πανεπιστήμιο του Ain Shams, χρησιμοποίησε ένα ειδικό ραντάρ με τη βοήθεια του οποίου βρήκε έναν μυστικό διάδρομο κοντά στον τάφο του Τουταγχαμών. Να σημειωθεί ότι ο τάφος του νεαρού Βασιλιά είχε ανακαλυφθεί το 1922 από τον Βρετανό αρχαιολόγο, Χάουαρντ Κάρτερ.

Σύμφωνα με το RT, παρόμοιες έρευνες είχαν γίνει στον τάφο και το 2017 ωστόσο δεν βρέθηκαν κρυφά δωμάτια. Ωστόσο, η ομάδα του Eldamaty συνέχισε τις έρευνες και έτσι βρήκαν ένα δωμάτιο 10 τετραγωνικών μέτρων με ύψος 2 μέτρων κρυμμένο στο ίδιο βάθος με τον τάφο του Τουταγχαμών.

Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι δεν είναι βέβαιοι ότι ο χώρος είναι συνδεδεμένος με τον τάφο του βασιλιά, όμως η θέση του σε σχέση με αυτόν μπορεί να υποδηλώνει μία σύνδεση με τον τάφο της βασίλισσας της Αιγύπτου.

Οι αρχαιολόγοι παρουσίασαν τα ευρήματά του στο Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου νωρίτερα μέσα στον μήνα και σκοπεύουν να συνεχίσουν τις έρευνες προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη θεωρία τους και ενδεχομένως να φέρουν στο φως μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζωή της Νεφερτίτης ήταν πάντοτε ένα μεγάλο μυστήριο. Η βασίλισσα, και μητριά του Τουταγχαμών πιστεύεται ότι βασίλευσε στην Αίγυπτο πριν από 3.300 χρόνια και ενώ έχουν περάσει τόσες χιλιάδες χρόνια από τη βασιλεία της, ο τάφος της δεν έχει βρεθεί ακόμη.