Οι 45 Ουκρανοί και 27 αλλοδαποί επαναπατρισθέντες μεταφέρθηκαν σε σανατόριο της πόλης Νόβι Σανζάρι, ανατολικά του Κιέβου προκειμένου να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, με τον πρόεδρο της χώρας να ζητά από τους διαδηλωτές να δείξουν ενσυναίσθηση.

Παρόλο που η Ουκρανία δεν έχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού, η αντίδραση των πολιτών ήταν οργισμένη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ πετούσαν πέτρες στα έξι λεωφορεία που τους μετέφεραν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τελικά τους διαδηλωτές και απελευθέρωσαν τον δρόμο που είχαν αποκλείσει. Εν τέλει, υπό αστυνομική προστασία, τα λεωφορεία, ορισμένα από τα οποία είχαν σπασμένα τζάμια, κατάφεραν στη διάρκεια της νύχτας να περάσουν την πύλη του νοσοκομείου.

Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια

Προκειμένου να δείξει αλληλεγγύη στους 72 ανθρώπους που επέστρεψαν από την Κίνα, η υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μπει μαζί τους στην καραντίνα και θα διοικεί το υπουργείο της μέσω Skype.

«Πήρα την απόφαση να τεθώ υπό παρακολούθηση μαζί με τους ανθρώπους αυτούς. Θα περάσω τις 14 προσεχείς ημέρες μαζί τους, στο ίδιο κτίριο και υπό τις ίδιες συνθήκες. Ελπίζω ότι η παρουσία μου θα ηρεμήσει αυτούς στο Νόβι Σαντζάρι και στην υπόλοιπη χώρα», γράφει η υπουργός Ζοριάνα Σκαλέτσκα σε μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook χθες το βράδυ.

Η ανάρτηση της υπουργού Υγείας

Με πληροφορίες από BBC και Guardian