Η Σαφίγια Σάικ, από την πόλη Χέις, στο δυτικό Λονδίνο, προφυλακίστηκε ενόψει της καταδίκης της στο Old Bailey, το κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας στο Λονδίνο, στις 11 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η 36χρονη κατηγορήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της επαφής που είχε με κάποιον για τον οποίο η ίδια πίστευε ότι μπορούσε να τη βοηθήσει να παρασκευάσει εκρηκτικά και της διαμονής της σε ξενοδοχείο για να πραγματοποιήσει αναγνώριση.

Τελικά ο άνδρας αυτός ήταν αστυνομικός και στην ανακοίνωση με τις κατηγορίες αναφέρεται επίσης ότι η γυναίκα επέλεξε το ξενοδοχείο ως στόχο για να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό και μετά εξέτασε προσεκτικά τον ναό του Αγίου Παύλου ως ένα μέρος για να τοποθετήσει μια δεύτερη βόμβα. Επίσης προετοίμασε τη διατύπωση όρκου πίστης στην τζιχαντισιτκή οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η δεύτερη κατηγορία αναφέρεται στη διάδοση δημοσιεύσεων τρομοκρατικού περιεχομένου, πρόσθεσε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

«Θέλω να σκοτώσω πολλούς»

Σερ μηνύματα που έστειλε στον αστυνομικό φέρεται να του είπε:

«Θέλω να σκοτώσω πολλούς. θα ήθελα να το κάνω σε εκκλησία, μία μέρα όπως τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, για να σκοτώσω περισσότερους. Πάντα έστελνα απειλές, αλλά τώρα θέλω να κάνω αυτές τις απειλές πραγματικότητα».

Μάλιστα έστειλε στον αστυνομικό μία φωτογραφία από τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου και έγραψε «θέλω να το κάνω οπωσδήποτε σ' αυτό το μέρος. Θ ήθελα να τοποθετήσω μία βόμβα και να πυροβολήσω μέχρι θανάτου, θα λάτρευα να καταστρέψω τους εχθρούς του ISIS εκεί μέσα».

Η Σάικ ασπάστηκε το Ισλάμ το 2007, όταν εντυπωσιάστηκε από την καλοσύνη των γειτόνων της αλλά αργότερα ήρθε πιο κοντά στην εξτρεμιστική και επιθετική ιδεολογία του Ισλαμικού Κράους και άλλων τζιχαντιστικών ομάδων.

Με πληροφορίες από BBC