Ο 33χρονος Τζέρεμι Τζόνστον είπε στο CNN, ήταν ήδη ανήσυχος όταν αποφάσισε να σερφάρει την Τρίτη στην παραλία του New Smyrna, καθώς είδε αρκετούς ψαράδες στην περιοχή.

«Ο καιρός και τα κύματα ήταν πραγματικά τέλεια και γι' αυτό αποφάσισα να το κάνω. Πήδηξα με τη σανίδα μου αλλά όταν έφτασα στα βαθιά βγήκα κάνοντας κουπί με τα χέρια μου όταν διαπίστωσα πόσοι καρχαρίες ήταν γύρω μου».

«Σοκαρίστηκα και ήμουν έκπληκτος όταν είδα πόσο πολλοί ήταν. Είχα δει παρόμοια βίντεο μόνο στην “εβδομάδα του καρχαρία” και πάντα ονειρευόμουν να κάνω ένα τέτοιο βίντεο», προσέθεσε όταν είδε το βίντεο από drone που έδειχνε πόσοι καρχαρίες υπήρχαν.

Πάντως οι καρχαρίες στην παραλία New Smyrna δεν είναι κάτι περίεργο και ασυνήθιστο καθώς θεωρείται η «πρωτεύουσα της επίθεσης καρχαριών στον κόσμο».

Ο ίδιος έγραψε στο Instagram ότι «έκανε σερφ για 10 λεπτά και βγήκε έξω στα 20», ενώ όπως τόνισε σκοπός του δεν ήταν να τρομάξει τον κόσμο αλλά ότι ήθελε να δείξει πόσο «εκπληκτική και διαφορετική είναι η άγρια ζωή στις ανατολικές ακτές της Φλόριντα».

Ακόμα ανέφερε ότι θα το ξανάκανε, ενώ τα βίντεο που ανέβασε έγιναν viral στο διαδίκτυο.