Η γυναίκα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, προσβλήθηκε ξανά και της έγινε εισαγωγή, γεγονός που επιβεβαίωσε και το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 186 στην Ιαπωνία.

Αν και πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό στην Ιαπωνία, μολύνσεις ατόμων για δεύτερη φορά από τον νέο κοροναϊό έχουν καταγραφεί στην Κίνα.

«Μόλις κάποιος μολυνθεί από την ασθένεια, ενδέχεται ο ιός να παραμένει εν υπνώσει στον οργανισμό του και με σχεδόν ανύπαρκτα συμπτώματα, αν όμως βρει τον δρόμο προς τους πνεύμονες, τότε ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του», δήλωσε ο Φίλιπ Τιέρνο καθηγητής Μικροβιολογίας και Παθολογίας στην Iατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλά δεν είναι γνωστά για τον νέο κοροναϊό. «Δεν είμαι βέβαιος ότι δεν είναι διφασική (νόσος), όπως ο άνθρακας», πρόσθεσε, κάτι που σημαίνει ότι αφού η ασθένεια φαίνεται να υποχωρεί, επανέρχεται.

Στο μεταξύ ένα μέρος των εκατοντάδων μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, που βρίσκεται αγκυροβολημένο σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα εδώ και τρεις εβδομάδες εξαιτίας του νέου κοροναϊού, άρχισε να αποβιβάζεται, αλλά θα τεθεί υπό παρακολούθηση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Διακόσια μέλη του πληρώματος άρχισαν να αποβιβάζονται και αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί επί αρκετές ημέρες», εξήγησε το υπουργείο Υγείας.

Οι επιβάτες έχουν αρχίσει ήδη να αποβιβάζονται έπειτα από 14 ημέρες που έμειναν σε καραντίνα. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου Κάτο, δεκάδες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου οι οποίοι αποβιβάστηκαν, παρουσίασαν συμπτώματα του COVID-19.

Την Τρίτη οι ιαπωνικές Αρχές επικοινώνησαν με 813 επιβάτες του Diamond Princess που έλαβαν άδεια να αποβιβαστούν, αφού οι εργαστηριακές τους εξετάσεις ήταν αρνητικές για κοροναϊό.

Εξ αυτών, περίπου «45 έκαναν λόγο για ορισμένα συμπτώματα», σημείωσε ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας.

«Τους ζητήσαμε να επισκεφθούν γιατρό και να υποβληθούν σε εξετάσεις» εκ νέου για να επαληθευτεί εάν έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό ή όχι, πρόσθεσε ο Κατσουνόμπου Κάτο.