Όπως αναφέρει ο Guardian, οι ιερείς καλούνται να μην δίνουν απευθείας στη γλώσσα των πιστών τη Θεία Κοινωνία και να αποφεύγεται η χειραψία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Με επίσημη ανακοίνωση της η καθολική εκκλησία της Μεσίνα στην Ιταλία έκανε κάποιες προτάσεις σχετικά με τη γρήγορη εξάπλωση του νέου κροναϊού στην Ιταλία.

«Αντιμετωπίζοντας την εξάπλωση του κοροναϊού, θεωρείται σωστό να προβούμε σε κάποια μέτρα πρόβλεψης και υγιεινής. Να διανέμεται η Θεία Κοινωνία στα χέρια των πιστών και να αποφεύγονται οι χειραψίες».

Επίσης συνίσταται το δοχείο το οποίο περιέχει ιερό νερό να μείνει προσωρινά άδειο.

Ακόμα αρκετές εκκλησίες τόσο στον ιταλικό βορρά, όπου βρίσκεται το επίκεντρο της επιδημίας, όσο και στον νότο της χώρας, βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Οι θρησκευτικές Αρχές, στην Πάντοβα, στη Βιτσέντζα και στο Μιλάνο, που βρίσκονται κοντά στην κόκκινη ζώνη της Ιταλίας, έχουν αναστείλει όλα τις θρησκευτικές λειτουργίες και τα μυστήρια μέχρι την επόμενη Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων του κατηχητικού.

Ακόμα στην Κρεμόνα έχουν κλείσει παρεκκλήσια, ενώ έχουν ζητηθεί και οι κηδείες να διεξάγονται σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Επίσης οι θρησκευτικές αρχές της Ρέτζιο Εμιλία έχουν ζητήσει από τους πιστούς να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία στα τοπικά κανάλια από το να πηγαίνουν στην εκκλησία, ενώ κάποιες εκκλησίες στη Βενετία κάνουν τη λειτουργία μέσω live στο Facebook και στο Παλέρμο έχει ζητηθεί από τους ιερείς να υπάρχει επίσκεψη κατ' ιδίαν σε αρρώστους, μόνο σε πραγματικά αναγκαίες περιπτώσεις.

«Μοιάζει σημαντικό για εμάς, τη συγκεκριμένη περίοδο να ακολουθούμε τις οδηγίες των ιταλικών Αρχών και να κάνουμε μικρές θυσίες για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Η υγεία των ανθρώπων είναι η προτεραιότητα μας», τόνισε ο Βιτσέντζο Κοράντο, υπεύθυνος επικοινωνίας της ιταλικής Αρχιεπισκοπής στον Guardian.

Τα 400 έχουν φτάσει τα κρούσματα στην Ιταλία

Τα 400 έχουν φτάσει τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία. Ανάμεσα σε αυτά είναι και 8 ανήλικα στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, τα οποία, όμως, δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Συνολικά, από την αρχή της εξάπλωσης του Covid-19 στη χώρα, ιάθηκαν από τον ιό τρεις ασθενείς.

Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι στο εξής τα τεστ για την διάγνωση του ιού θα γίνονται μόνον στους ασθενείς που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε είχε ήδη τονίσει ότι η Ιταλία, με το πρωτόκολλό της, έως τώρα υπέβαλε σε εξετάσεις πολλά περισσότερα άτομα από τις υπόλοιπες, μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.