Η εταιρία Anheuser-Busch In Bev στην οποία ανήκουν μερικές από τις πιο διάσημες μπύρες όπως οι Budweiser, Stella Artois, Beck’s και η Corona, τους τελευταίους δύο μήνες και μετά την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού, έχει καταγράψει ζημίες 170 δολαρίων ευρώ (155 εκατομμύρια ευρώ) στα κέρδη της στην Κίνα, σε μία περίοδο όπου περίμενε αύξηση των εσόδων της εξαιτίας της κινέζικης πρωτοχρονιάς.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν περικοπές στα μπόνους του διευθύνων συμβόλου της εταιρίας και να να υπάρχουν προβλέψεις για μία από τις χειρότερες απώλειες ενός τριμήνου.

Η εταιρία πιστεύει ότι τα κέρδη θα καταγράψουν περαιτέρω πτώση καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν να έξω προκειμένου να μην αρρωστήσουν από τον νέο κοροναϊό, ενώ και πολλά μπαρ και εστιατόρια έχουν αναγκαστεί να κλείσουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κάρλος Μπρίτο ανέφερε στο CNBC, «η εταιρία μας σχετίζεται με εστιατόρια και γενικά με ό,τι έχει να κάνει με νυχτερινή ζωή και με το να βγαίνεις έξω με τους φίλους σου. Κάποια στιγμή θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα, ετοιμαζόμαστε για την περίοδο που θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα».

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοση του 2019, η οποία ήταν κάτω από τις απαιτήσεις μας. Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι τον πρώτο καιρό που εμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός κάποιοι πίστευαν (προφανώς λανθασμένα) ότι έχει σχέση με τη μπύρα Corona. 

Ο κοροναϊός έχει πλήξει περισσότερες από 50 χώρες μέχρι στιγμής, με τα κρούσματα να είναι περισσότερα από 82.560 και έχει στοιχίσει τη ζωή σε στοιχίσει τη ζωή σε 2.813 ανθρώπους.

Η Κίνα (χωρίς τα εδάφη του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), όπου ξεκίνησε η επιδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, αριθμούσε μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 78.497 κρούσματα και 2.747 θανάτους. Μάλιστα το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 433 νέα κρούσματα. Σήμερα ανακοινώθηκαν πάντως μόνο 29 θάνατοι, ο μικρότερος αριθμός θυμάτων σε μία ημέρα εδώ και περίπου έναν μήνα.

Με πληροφορίες από Independent.co.uk