Ο εκπρόσωπος τύπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ με σειρά αναρτήσεων του στο Twitter, επιτέθηκε στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απόφαση παροχής τόσο χρηματικής βοηθείας όσο και της συνδρομής της Frontex στη φύλαξη των συνόρων.

Συγκεκριμένα ο Ομέρ Τσελίκ δημοσίευσε ένα άρθρο που αναφερόταν στην παροχή βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έκανε τα ακόλουθα tweet:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία χωρισμένη ένωση σε σχέση με τις ανθρώπινες ευαισθησίες, δεν περνάει τις εξετάσεις ούτε σε πολιτικές ούτε σε ανθρωπιστικές άξιες. Αυτή είναι μία τυπική αλληλεγγύη στο γείτονα προς το παρόν. Τι κρίμα».

«Οποιοσδήποτε λέει “Είμαστε αλληλέγγυοι στην Ελλάδα επειδή υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρώπης” είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες πυροβολούν και σκοτώνουν μετανάστες. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο απάνθρωπο εγωισμό».

«Η αγαπημένη λέξη των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι "νηφαλιότητα". Τη χρησιμοποιούν παντού, δικαίως και αδίκως. Δεν μπορούν να καταδικάσουν την Ελλάδα για την βιαιότητα της. Δεν προτείνουν αυτοσυγκράτηση, αλλά πηγαίνουν ακόμα παραπέρα. Υποστηρίζουν τη βία της Ελλάδας».

«Η πνευματική και χρηματική υποστήριξη που παρέχετε στην ελληνική βία δεν θα δουλέψει για εσάς. Θα ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τον εφιάλτη της Ευρώπης και των ακροδεξιών».

Παραλήρημα Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες πυροβόλησαν και σκότωσαν μετανάστες

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός, Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έχει σκοτώσει τρεις πρόσφυγες πυροβολώντας τους πισώπλατα.

«Βλέπουμε ότι οι Ελληνικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις μετανάστες. Τους πυροβολούν πισώπλατα ενώ τρέχουν μακριά».

Ακόμα ισχυρίστηκε ότι οι ελληνικές δυνάμεις μοιράζουν καραμπίνες σε αγρότες για να πυροβολούν κατά των μεταναστών.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τον Έβρο: 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Την ενίσχυση της Ελλάδας με 700 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ανακοίνωσε σε δηλώσεις της από τον Έβρο όπου βρέθηκε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως ανακοίνωσε κατά τις κοινές της δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυρία φον ντερ Λάιεν, θα δοθούν 700 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα, 350 που είναι διαθέσιμα άμεσα και 350 που μπορούν να ζητηθούν στο πλαίσιο ενός τροποποιημένου προϋπολογισμού.

«Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα είπε».

«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είπε επίσης ότι η Frontex θα αναπτύξει ομάδα ταχείας παρέμβασης, 7 σκάφη, 1 αεροσκάφος, 2 οχήματα με κάμερες, 100 συνοριοφύλακες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα.