Οπορτουνιστές εκμεταλλεύονται την ανησυχία των πολιτών και πωλούν, όπως αναφέρει η Metro, χαρτιά υγείας online σε εξωφρενικές τιμές που φτάνουν τις... 58.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, κάποιος προσπάθησε να πουλήσει στο Marketplace του Facebook ένα φύλλο χαρτιού υγείας για 588 ευρώ. Viral έγιναν τα hashtag #toiletpapercrisis #toiletpepaergate.

Χαρτί με το... δελτίο! 

Σύμφωνα με το sbs.com.auη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία προχωρά σε περιορισμούς και θα πουλά  με το δελτίο το χαρτί υγείας.

Ειδικότερα, η αλυσίδα Woolwarths ανακοίνωσε ότι θέτει ως όριο τα τέσσερα πακέτα ανά άτομο, ένα μέτρο που θα εφαρμόσει «ώστε να εγγυηθούμε ότι μεγαλύτερος αριθμός πελατών θα έχει πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα».

«Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε τα επίπεδα των αποθεμάτων μας για όσο διάστημα οι εταιρείες αυξάνουν την τοπική παραγωγή και τις παραδόσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η πιο αυξημένη ζήτηση», ανέφερε η αλυσίδα σε ανακοίνωσή της.

Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί 42 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, κυρίως μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Princess Diamond, το οποίο παρέμεινε επί ημέρες σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία.