Η Τζούλι αρχικά πίστευε ότι έχει ένα απλό κρύωμα, όμως λίγες μέρες μετά από το πρώτο σύμπτωμα που ήταν ο πυρετός, όλα άλλαξαν και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, όπου και διαγνώστηκε θετική στον κοροναϊό.

«Στις 3 Φεβρουαρίου είχα πυρετό. Πήρα δύο χάπια και ήμουν καλά. Αισθανόμουν κουρασμένη και κοιμόμουν όλη τη μέρα. Μόλις έπεσε ο πυρετός και για την επόμενη εβδομάδα ήμουν καλά, δεν είχα συμπτώματα, ούτε συνάχι, ούτε βήχα. Ωστόσο, στις 7 Φεβρουαρίου αργά μέσα στη νύχτα, ξύπνησα και το δωμάτιο γυρνούσε» περιγράφει η Τζούλι μιλώντας για όσα της συνέβησαν μέχρι να μάθει ότι έχει κοροναϊό.

Την επόμενη μέρα η Τζούλι διαγνώστηκε με κοροναϊό και νοσηλεύτηκε σε καραντίνα στο νοσοκομείο.

«Η καραντίνα είναι τέσσερις τοίχοι και μία πόρτα. Μπορείς να τηλεφωνήσεις, αλλά δεν μπορείς να στείλεις μήνυμα σε κανέναν. Βασικά όμως ζεις χωρίς καμία αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Ήθελα να χτυπήσω τον τοίχο και να μιλήσω στον ασθενή του διπλανού δωματίου» ανέφερε μιλώντας στο BBC.

«Όταν περνούσα το κρίσιμο στάδιο του ιού, το πιο δύσκολο ήταν να αναπνεύσω. Χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια. Ήταν δύσκολο να σηκωθώ από το κρεβάτι και να πάω στο μπάνιο.

Δεν γνωρίζω τις μακροχρόνιες συνέπειες του ιού, το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν μπορώ να περπατήσω πολύ, γιατί… ξεμένω από ανάσες και νιώθω την ανάγκη να καθίσω, κάτι που παλαιότερα δεν είχε συμβεί ποτέ».

Η Τζούλι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, εννιά μέρες μετά την ημέρα που διαγνώστηκε θετική στον ιό, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι έχει αναρρώσει πλήρως.

Δείτε όσα είπε στο BBC στο βίντεο που ακολουθεί