Το μέτρο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η ιταλική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης της νόσου.

Το «λουκέτο» θα ισχύει από αύριο Πέμπτη, μέχρι τα μισά του τρέχοντος μήνα.

Η Ιταλία είναι η χώρα της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό. 

Τους 79 έφτασαν οι θάνατοι

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα του κοροναϊού στην χώρα είναι 2.263. Οι νεκροί έφτασαν τους 79, ενώ οι ασθενείς που έγιναν καλά είναι 170.

Σε νοσοκομείο της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο, ένας χειρουργός βρέθηκε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν να αρχίσει να μειώνεται η διάδοση του κοροναϊού και ότι θεωρούν βασικής σημασίας να τηρείται, στα καφέ και μπάρ, η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Σε ό,τι αφορά στην κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας, στην οποία βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίους μεταδόθηκε ο ιός ενώ εργάζονταν, εστάλη για την ώρα, μόνον ένας συνάδελφός τους να τους αντικαταστήσει.

Λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, δε, αποφασίσθηκε και η αναβολή, κατά δυο μήνες, του ιταλικού φεστιβάλ κρασιού Vinitaly.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος, είχε συνομιλίες το βράδυ της Τρίτης με τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν, για να καθοριστούν λεπτομερειακά τα νέα μέτρα στήριξης των κατηγοριών που επλήγησαν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του κοροναϊού. 

Με πληροφορίες από cnbc.com