Σύμφωνα με το CnnTurk.com, η ένταση είχε ξεκινήσει πριν από την έναρξη της ολομέλειας όπου θα γινόταν συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιντλίμπ.

Όμως όταν στο βήμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ανέβηκε ο αντιπρόεδρος του CHP, Ενγκίν Οζκότς προκειμένου να πει την πρόταση του κόμματος για την προστασία των Τούρκων στρατιωτών.

Η ομιλία του προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του AKP, με τους βουλευτές του CHP, να αντιδρούν και τη βουλή να μετατρέπεται σε αρένα καθώς η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου και επικράτησε χάος, αφού οι βουλευτές των δύο κομμάτων ήρθαν στα χέρια και κάποιοι εξ αυτών βρέθηκαν στο έδαφος και καρέκλες αναποδογύρισαν.

Φυσικά η συνεδρίαση μετά τα γεγονότα και με το τεταμένο κλίμα να μην υποχωρεί, διακόπηκε.

Ο Ενγκίν Οζκότς, είχε κατηγορήσει τον Τούρκο πρόεδρο σε συνέντευξη Τύπου και με αναρτήσεις του στο Twitter, ότι δεν σεβάστηκε τους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Επίσης κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι επέδειξε ανευθυνότητα στέλνοντας στρατό σε μια εμπόλεμη ζώνη χωρίς αεροπορική κάλυψη.

Ο πρόεδρος της Βουλής Μουσταφά Σεντόπ καταδίκασε τις δηλώσεις του αντιπολιτευόμενου βουλευτή.

Εισαγγελείς της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για υποτιθέμενη προσβολή του προέδρου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Άμεση αντίδραση από το AKP

Το κυβερνών κόμμα δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός, αφού ο αντιπρόεδρος του AKP, Νουρμάν Κουρτουμούς έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Ο αντιπρόεδρος του CHP, ο οποίος απείλησε τον εκλεγμένο πρόεδρο και αρχηγό του κράτους μας, ειδικά αυτές τις μέρες που η χώρα μας παλεύει για την επιβίωση της, έχει διαπράξει προδοσία εάν δεν έχει χάσει τα λογικά του. Θα χρειαστεί να λογοδοτήσει ενώπιον του δικαστηρίου για τα λεγόμενα του».