Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες έχουν μείνει μακριά από το σπίτι τους και, όπως αναφέρει η «The Sun», σχεδόν 2.000 άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. 

Η Flybe παραλίγο να βάλει λουκέτο και τον Ιανουάριο αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα τώρα καθώς οι ακυρώσεις στις πτήσεις «έπεφταν βροχή» υπό τον φόβο εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Ο CEO της Flybe, Μαρκ Άντερσον, σε επιστολή του στους εργαζόμενους εξέφρασε την «τεράστια λύπη» του για τα «κακά νέα που αναγκάζεται να μοιραστεί». «Παρά τις μεγάλες προσπάθειες, δεν καταφέραμε να βρούμε βιώσιμη λύση και δεν υπάρχει εναλλακτική» έγραψε.

Οι επιβάτες ενημερώθηκαν χθες βράδυ για το πώς θα μεταφερθούν από τα αεροδρόμια αλλά παραμένει άγνωστο πώς θα επιστρέψουν πίσω στο σπίτι τους.

Ωστόσο, η Flybe δήλωσε ότι η αναστάτωση στις πτήσεις στο αεροδρόμιο της Γλασκόβης οφείλεται σε «κακή επικοινωνία» αναφορικά με τον ανεφοδιασμό.

Οι Financial Times γράφουν ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει δάνειο ύψους 100 εκατ. Δολαρίων στην εταιρεία καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια.