Άλλη μια απόδειξη των φρικτών εγκλημάτων των Ναζί κατά της ανθρωπότητας είναι το φωτογραφικό άλμπουμ που φτιάχτηκε από το δέρμα φυλακισμένου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της metro.co.uk, ο άνθρωπος που το ανακάλυψε είπε ότι παρατήρησε ότι το εξώφυλλο του άλμπουμ είχε «ένα τατουάζ, ανθρώπινες τρίχες και μύριζε άσχημα».

Έτσι το παρέδωσε στο Μουσείο του Άουσβιτς και οι ειδικοί πιστεύουν ότι το δέρμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν από έναν κρατούμενο που δολοφονήθηκε στο στρατόπεδο Μπούχενβαλντ, το οποίο έγινε γνωστό για τις εκτελέσεις και τα πειράματα στα οποία υπέβαλαν τους κρατουμένους. 

Η Ίλσε Κοχ, γυναίκα του αρχηγού του στρατοπέδου συγκέντρωσης Καρλ-Ότο Κοχ, λέγεται ότι διέταξε τη δολοφονία των ανδρών κρατουμένων που είχαν ενδιαφέροντα τατουάζ για να χρησιμοποιήσει το δέρμα τους για να φτιάξει αμπαζούρ, άλμπουμ και τραπεζομάντιλα ενώ λέγεται ότι χρησιμοποίησε ανθρώπινους αντίχειρες για να φτιάξει διακόπτες ρεύματος. Έγινε γνωστή ως «Σκύλα του Μπούχενβαλντ» και λέγεται επίσης ότι κακοποιούσε σεξουαλικά του κρατούμενους και τους μαστίγωνε περνώντας με το άλογό της, αλλά δεν ήταν η μόνη που έκανε φρικτά εγκλήματα.

Ο σύζυγός της κρεμάστηκε το 1944 και η ίδια καταδικάστηκε σε φυλάκιση το 1947 μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης. Ο κυβερνήτης της μεταπολεμικής Γερμανίας που ελεγχόταν από τις ΗΠΑ μείωσε την ποινή της σε μόλις τέσσερα χρόνια το 1948 εξαιτίας της «έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων» ότι η Κοχ χρησιμοποιούσε τμήματα του ανθρώπινου σώματος των κρατουμένων. Μετά από τεράστια πίεση της κοινής γνώμης, συνελήφθη εκ νέου την επόμενη χρονιά, δικάστηκε στη δυτική Γερμανία και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη πριν απαγχονιστεί το 1967. 

Η Κοχ δεν ήταν η μόνη που διέπραξε φρικτά εγκλήματα. Οι Γερμανοί κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και άλλες βιομηχανίες χρησιμοποιούσαν τα μαλλιά και μέλη του σώματος των κρατουμένων στο Άουσβιτς, το Μαϊντάνεκ και το Τρεμπλίνκα.

Πηγή φωτογραφιών: auschwitz.org