Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, όλοι όσοι βρίσκονταν στο χώρο όπου διεξήχθη η συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών για το μεταναστευτικό την Τετάρτη, έλαβαν ενημέρωση από την υπηρεσία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκή Ένωσης ότι ένας άνθρωπος ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα έχει νοσήσει από τον κοροναϊό.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τρεις Έλληνες υπουργοί,ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε αυτές τις συνεδριάσεις μπαινοβγαίνουν περίπου 100 άτομα, από υπαλλήλους των αντιπροσωπειών, διπλωμάτες, κλητήρες, διερμηνείς. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για υπάλληλο.

Τρία κρούσματα σε υπηρεσίες της ΕΕ

Και δεύτερος εργαζόμενος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, αναγκάζοντας την πρέσβειρα της Κροατίας να ακυρώσει μια συνάντηση και να τεθεί αυτοβούλως σε καραντίνα, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Πρόκειται για τον δεύτερο εργαζόμενο στο Συμβούλιο που ασθενεί και τον τρίτο συνολικά στους θεσμούς της Ε.Ε .στις Βρυξέλλες.

Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση από την Τρίτη. Όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή μαζί του για περισσότερα από 15 λεπτά την προηγούμενη ημέρα κλήθηκαν να αυτοαπομονωθούν και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Η πρέσβειρα της Κροατίας Ιρένα Αντράσι, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, μπήκε εθελοντικά σε καραντίνα. Για τον λόγο αυτό ματαιώθηκε η συνεδρίαση των πρεσβευτών των χωρών μελών, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

Στο Συμβούλιο δεν έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα. Την Παρασσκευή συνεδρίασαν οι υπουργοί Υγείας για να προτείνουν μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι αποφάσισε να αναβάλει την ολομέλεια στο Στρασβούργο και να την μεταφέρει στις Βρυξέλλες, λόγω της κατάστασης στη Γαλλία.