Ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου των Ιταλών πολιτών, με εξαίρεση όσους έχουν ιατρικά πιστοποιητικά, σύμφωνα με το ANSA. Όπως είπε, το συγκεκριμένο μέτρο πάρθηκε σε συνεννόηση με την ιταλική κυβέρνηση. 

Παράλληλα, όσοι Αυστριακοί επιθυμούν να επιστρέψουν από την Ιταλία θα πρέπει να βρίσκονται για δύο εβδομάδες σε κατ’ οίκον περιορισμό.

O υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, είπε πως η αστυνομία θα εξετάζει την κίνηση στα σύνορα της χώρας με την Ιταλία.

Ο Κουρτς προέτρεψε τις εταιρείες να ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν από απόσταση.

Παράλληλα ανακοίνωσε την αναστολή των μαθημάτων στα Πανεπιστήμια μέσα στις επόμενες μέρες και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων.

Η Ιταλία πλήττεται βαρύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός Κίνας από την επιδημία την ώρα που η εξάπλωση του κοροναϊού έχει μολύνει τουλάχιστον 109.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε έθεσε σε κατάσταση «καραντίνας» όλη την επικράτεια, θέτοντας εκτεταμένους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 89 ενώ μεγαλώνει η λίστα των κλειστών σχολείων και σταμάτησαν οι σχολικές δραστηριότητες και το μάθημα της κολύμβησης.