Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την Τρίτη πώς δεν έχει υποβληθεί σε εξετάσεις για τον νέο κοροναϊό, επισημαίνοντας ότι δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα της νόσου και ότι τον έχει εξετάσει ο γιατρός του Λευκού Οίκου, «ένας τρομερός, καταπληκτικός άνθρωπος» και δεν υπάρχει λόγος να κάνει το τεστ.

«Δεν νομίζω ότι είναι τίποτα το σπουδαίο. Θα το κάνω. Δεν νιώθω ότι υπάρχει λόγος… νιώθω εξαιρετικά καλά. Νιώθω πολύ καλά. Εάν είχα οποιοδήποτε σύμπτωμα, θα ήσασταν οι πρώτοι που θα το μαθαίνατε» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο, όπου συναντήθηκε με τους γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σχετικά με τον Covid-19.

Τη Δερυτέρα έγινε γνωστό ότι πέντε γερουσιαστές και βουλευτές τέθηκαν σε εθελοντική καραντίνα, εκ των οποίων τουλάχιστον οι δύο ήρθαν σε επαφή με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αφού είχαν εκτεθεί στον νέο κοροναϊό.

Σε tweet που είχε αναρτήσει τη Δευτέρα, ανέφερε ότι «ζωή συνεχίζεται και δεν χρειάζεται να κλείσει κάτι» λόγω του κροοναϊού.

«Πέρσι πέθαναν 37.000 Αμερικανοί από την απλή γρίπη, από την οποία πεθαίνουν 27.000-70.000 άνθρωποι κάθε χρόνο. Δεν χρειάζεται να κλείσει κάτι, η ζωή και η οικονομία προχωρούν. Αυτή τη στιγμή έχουμε 546 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού και 22 θανάτους. Σκεφτείτε το».