Η υψηλότερη κορυφή του κόσμου (8.848μ.) έχει πρόσβαση από τα βόρεια από την Κίνα και από τα νότια από το Νεπάλ και πολλές αποστολές ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν την αναρρίχηση τους, αλλά δεν πρόκειται να την πραγματοποιήσουν.

Ανάλογο απαγορευτικό αναμένεται ν' ανακοινωθεί και από το Νεπάλ.

Η Κίνα έχει πλέον ξεπεράσει την κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής (σ.σ. του υπουργείου Υγείας) Μι Φενγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, καταγράφηκε την Τετάρτη μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων (οκτώ), για πρώτη φορά αφότου άρχισαν να ανακοινώνονται δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση.

Συνολικά στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν την Τετάρτη δεκαπέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, αριθμός μειωμένος από τα 24 κρούσματα που εντοπίζονταν μία ημέρα νωρίτερα. Το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 80.796.

Καταγράφηκαν 11 νέοι θάνατοι ασθενών εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 3.169 νεκρούς. Από τον κορονοϊό έχουν αναρρώσει 62.811 άνθρωποι ενώ νοσούν 14.816, εκ των οποίων οι 4.257 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 98. Τα ξημερώματα της Πέμπτης άφησε την τελευταία του πνοή ο 66χρονος συνταξιούχος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου. 

Το πρωί της Πέμπτης δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.