Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Φραντσέζε που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του που εμφανίστηκε την τηλεοπτική σειρά «Gomorrah», πόσταρε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου τόνισε ότι εξαιτίας της καραντίνας στην οποία έχει μπει η Ιταλία, έχει παγιδευτεί στο σπίτι του με το πτώμα της αδερφής του, η οποία προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

Ο ηθοποιός που είναι κάτοικος Νάπολης βρίσκεται σε καραντίνα καθώς έχει εκτεθεί στον ιό. Το πτώμα της αδερφής βρίσκεται για περισσότερες από 24 ώρες εντός της οικείας και όπως καταγγέλλει δεν έχει λάβει την παραμικρή βοήθεια από τις αρχές.

Σ' ένα από τα βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook, αναφέρει:

«Η αδερφή μου πέθανε χθες, πιθανότατα εξαιτίας του ιού και περιμένω ακόμα απαντήσεις από χθες το βράδυ. Είμαστε ξεπεσμένοι Η Ιταλία μας έχει εγκαταλείψει. Ας μείνουμε δυνατοί μαζί. Παρακαλώ διαδώστε παντού αυτό το βίντεο».

Σ' ένα από τα βίντεο μάλιστα διακρίνεται και η σορός της αδερφής του. Σύμφωνα με τον Λούκα Φραντσέζε, η Τερέζα Φραντσέζε υπέφερε από επιληψία, ενώ και τρία ακόμα μέλη της οικογένειας βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Σύμφωνα με τον ιταλικό ιστότοπο Open που δημοσίευσε μία ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα, ένας πολιτικός της περιοχής ήρθε σ΄ επαφή με την οικογένεια μετά το ποστάρισμα του πρώτου βίντεο και κανόνισε να βρεθεί ένα μέρος ταφής για τη σορό της Τερέζα.

Αυτό βέβαια δεν είναι το πρώτο περιστατικό όπου κάποιος Ιταλός εγκλωβίζεται στο σπίτι του με το πτώμα οικείου του προσώπου που είχε νοσήσει και απεβίωσε εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Ιταλία βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας καθώς το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος Κόντε ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν όλα τα καταστήματα εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, την ώρα που ο τραγικός απολογισμός στη χώρα το βράδυ της Τετάρτης είχε φτάσει τους 827 νεκρούς και τα κρούσματα ανέρχονταν σε 12.462.